Antena 3 CNN Conținut plătit 7 lucruri pe care să le faci dimineața ca să ai o zi bună

7 lucruri pe care să le faci dimineața ca să ai o zi bună

Dimineața este fie momentul tău preferat din zi, fie cel mai greu.

7 lucruri pe care sa le faci dimineata ca sa ai o zi buna
7 lucruri pe care să le faci dimineața ca să ai o zi bună
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2023   •   10:43

Oricare ar fi cazul, o nouă zi este o nouă șansă să lucrezi pentru visul tău sau să îți schimbi viața în direcția pe care ți-o dorești. Iată ce lucruri să faci la primele ore ale dimineții ca să ai o zi bună.

Bea apă

Hidratare înainte de orice! Bea apă, cel puțin un pahar, pentru a preveni deshidratarea și pentru a „porni” metabolismul. Apa de dimineață este cel mai bun mod prin care poți să începi o zi de succes.

Citește-ți horoscopul

Horoscopul zilnic îți poate oferi recomandări despre ce atitudine să adopți în diverse situații pe parcursul zilei. Este un ritual care te ajută să te înțelegi mai bine pe tine. Chiar dacă există sceptici, astrologia este în viața oamenilor de sute de ani și asta spune multe. Găsește o sursă bună și află ce spun astrele despre zodia ta de la un astrolog profesionist. În felul acesta, vei fi mai pregătit pentru noua zi.

Planifică-ți ziua

Organizează-ți taskurile pentru ziua respectivă pentru a ști clar care sunt prioritățile. Estimează realist cât durează fiecare sarcină și notează asta. Vei avea o perspectivă mai bună a zilei care urmează și vei putea fi mai productiv astfel.

Fă puțină mișcare

Sportul de dimineață este poate cel mai sănătos ritual pe care poți să-l ai. Dacă nu ai mult timp la dispoziție poți face și 10 minute de exerciții fizice moderate și puțin stretching. Mișcarea de dimineață te va încărca și cu energie la fel de mult ca o cafea. Pe lângă asta, vei fi mai puțin predispus la dureri sau stres în timpul zilei.

Servește micul-dejun

Micul-dejun nu este deloc mic când vine vorba de surse de energie. Mâncarea este responsabilă de marea majoritate a energiei pe care o avem de-a lungul zilei. Potrivit Inc., dacă mănânci dimineața, preferabil alimente cu proteine, vei avea o zi mai puțin stresantă și ai mai puține șanse să poftești la mâncare mai puțin sănătoasă pe parcursul zilei.

Meditează timp de 5 minute

Meditația îmbunătățește sănătatea creierului, cogniția și starea de spirit. Meditația te ajută să te relaxezi, să respiri mai bine și să-ți limpezești mintea. Așază-te confortabil, închide ochii și concentrează-te pe respirație. Dacă ai diverse gânduri care te distrag, lasă-le să vină, observă-le și apoi lasă-le să plece. Meditația este un obicei care te va ajuta să te concentrezi mai bine pe parcursul zilei.

Socializează cu cineva drag

Senzația plăcută pe care o ai după ce vorbești cu cineva drag nu este doar un mod frumos de a-ți începe ziua - este chiar sănătos pentru bunăstarea psihică. Oamenii care au mai multe interacțiuni sociale trăiesc mai mult decât cei mai izolați, potrivit studiilor. Dacă locuiești singur, poți să suni o rudă sau un prieten drag pentru o discuție matinală.

Așadar, ziua bună poți să ți-o faci singur de dimineață dacă ai o rutină care să te încarce cu energie, bună dispoziție și să te ferească de stres.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close