Obține un plus de încredere și de bună dispoziție în fiecare zi, cu ajutorul unui păr sănătos, strălucitor și plin de viață. Iată cinci sfaturi utile și la îndemâna oricui, de care să ții cont.
1. Folosește produse de îngrijire adaptate tipului tău de păr
Pentru a avea un păr sănătos și plin de vitalitate, trebuie să cunoști nevoile acestuia. Alege produse dermatocosmetice pentru îngrijirea părului potrivite pentru tine: nutritive, pentru firul uscat; energizante, pentru firul subțire; seboreglator, pentru părul gras; antimătreață; împotriva căderii părului; calmant; fortifiant și revitalizant ș.a.
Optează pentru șampoane și balsamuri care au în compoziție cât mai multe ingrediente naturale, fără sulfați și parabeni. De asemenea, folosește produse dermatocosmetice pentru a avea grijă de scalpul și părul sensibil, care necesită mai multă atenție și delicatețe.
În același timp, anumite tipuri de păr necesită spălări mai dese, cum ar fi cel gras, însă limitează-te la o singură curățare pe zi. Aplică o cantitate suficientă de produse de îngrijire atât pe lungimea firului de păr, cât și la baza acestuia. În plus, masează cu degetele scalpul pentru o curățare eficientă și pentru a stimula creșterea părului.
2. Usucă-ți natural părul cât mai des
Utilizarea frecventă a uscătorului de păr la temperaturi ridicate poate duce la deteriorarea firului. Totuși, dacă este necesar să îl folosești, începe cu cea mai mică treaptă de căldură, pe care o poți crește succesiv. Evită uscătoarele cu putere și temperaturi mari. În schimb, încearcă să îți usuci părul în mod natural cât mai des.
Mai mult, nu îți pieptăna părul cât timp este ud sau descâlcește-l cu un pieptene cu dinți rari. În general, nu folosi în exces peria, pentru a nu deteriora sau rupe firele. Începe întotdeauna cu descâlcirea vârfurilor și apoi piaptănă părul pe lungime.
3. Nu coafa părul excesiv
O coadă prea strânsă pune presiune pe firele de păr și, în timp, duce la subțierea și ruperea acestora. De asemenea, dacă folosești clame sau accesorii de păr, schimbă frecvent locul acestora. Astfel, nu deteriorezi anumite șuvițe prin prinderea lor repetată.
Tot pentru a avea grijă de sănătatea părului tău, ia pauze de la folosirea produselor de coafat și utilizează placa sau ondulatorul la cele mai joase temperaturi.
4. Tunde vârfurile când este necesar
Este recomandată tunderea vârfurilor o dată la două luni, pentru a obține un aspect îngrijit și a stimula creșterea părului. În plus, firele deteriorate fie din cauza produselor neadecvate, fie din cauza coafatului excesiv trebuie tăiate. Evită vopsitul des sau schimbările drastice de culoare realizate în mod frecvent.
5. Acordă atenție alimentației
Alimentele pe care le consumi zilnic pot influența aspectul părului tău. Astfel, un meniu diversificat și sănătos te pot ajuta să ai fire de păr strălucitoare și puternice. Mesele tale ar trebui să conțină proteine: ouă, pește și fasole, de exemplu. În același timp, poți mânca alimente bogate în omega 3 sau zinc.