Asta se întâmplă atunci când nu selectezi cu atenție materiale în funcție de preț-calitate și nu faci o estimare de cost a întregului proiect.
5 sfaturi de luat în considerare pentru renovarea casei
1. Cea mai importantă etapă a renovării este inspecția construcției casei, evaluarea stării ei. Dacă ai o casă cu un grad înalt de deteriorare, renovarea ei poate fi mai complicată, mai ales dacă te-ai gândit să o reconstruiești din nou. Pentru asta ai nevoie de materialele de construcție potrivite în acest scop, cum sunt și grinzile de lemn, de pe grinzi.ro.
Anumite elemente ar trebui înlocuite, cum sunt de pildă grinzile de perete și grinzile de sub ferestre, care este posibil să fie deteriorate din cauza excesului de umiditate, care s-a acumulat în timp. Acestea trebuie înlocuite cu grinzi noi, din lemn de calitate. De asemenea și refacerea tavanului este importantă, ar trebui să faci renovarea grinzilor și a scândurilor de tavan, dacă starea acestora lasă de dorit.
2. Dacă ai decis să renovezi și fundația, atunci aceasta poate fi refăcută din blocuri din beton. Acest proces este destul de complicat, deci ai avea nevoie de ajutorul unei echipe de constructori.
3. Izolarea termică a casei este recomandată, dacă aceasta este redusă. Încălzirea casei trebuie luată în considerare, la o casă, indiferent de scopul acesteia. Dacă este o casă de vacanță, atunci izolarea trebuie făcută adecvat pentru îmbunătățirea confortului interior. Prin urmare, merită să-ți planifici izolarea casei din timp, ținând cont și de scopul acesteia. Asta contează atunci când alegi stratul de izolație, tipul de izolație, deci în general materialele necesare.
O casă care este folosită pentru vacanța de iarnă, ar trebui să aibă pereții mai groși, de acest aspect trebuie să ții cont când faci izolația. Și izolația podelei este necesară, pentru că frigul poate veni și de la fundație, iar acest lucru poate afecta confortul din casă.
4. Renovarea acoperișului și a fațadelor exterioare sunt activități pe care trebuie să le faci pentru a avea o casă trainică. Uneori este nevoie de înlocuirea completă a structurii acoperișului existent, dacă acesta este deteriorat, sau doar a învelișului exterior. Cea mai mare pierdere de căldură are loc prin acoperiș, pentru că aerul cald se ridică, deci și la acoperiș ar trebui să faci o lucrare de izolație, cu un material special, ce are grosimea de cel puțin 5 cm.
În ceea ce privește fațada casei, o poți renova sau doar revopsi. De regulă, după câțiva ani, fațada casei necesită o reîmprospătare, deci ar putea fi revopsită. Dacă nu a fost întreținută la timp, este posibil să fie destul de deteriorată, deci ar avea nevoie de renovare.
Dacă folosești tencuieli tradiționale, este posibil ca acestea să nu fie complet rezistente la umiditate (cauzată de scurgerea apei de ploaie, acumularea de apă în sol). Când tencuiala este umedă, ea începe să se slăbească, să se deterioreze (crapă, are pete negre, verzi, gri de mucegai). Fațada acoperită cu mucegai trebuie renovată, pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor.
În cazul fațadelor cu crăpături și zgârieturi, este nevoie de îndepărtarea zonelor cu probleme și tencuirea din nou a pereților.
Dacă fațada este deja foarte deteriorată încât niciun tratament nu îi mai poate reface aspectul frumos, atunci ea trebuie îndepărtată și realizată alta nouă. La fațadă se folosesc diferite materiale de construcții: grinzi, scânduri, armături din beton, etc.
5. Foarte important este să ții cont și de renovarea sistemului electric și de cel cu alimentare cu apă, dacă este necesar. Verifică dacă trebuie înlocuite toate elementele sau doar o parte dintre ele.