Antena 3 CNN Conținut plătit 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să porneși o afacere online

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să porneși o afacere online

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 18:08 21 Oct 2022 Modificat la 21:09 23 Oct 2022
5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa pornesi o afacere online
5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să porneși o afacere online

Mai mult decât atât, mediul online este foarte diferit față de mediul antreprenorial clasic în care ne-am obișnuit. Există anumiți factori care pot afecta diferit o afacere online, internetul este imprevizibil, iar aspectele se ramifică din ce în ce mai mult.

Pentru ca un antreprenor să aibă șanse mari de reușită, el trebuie să aibă în considerare următoarele 5 lucruri. Totodată, este nevoie să le aprofundeze și să fie sigur că înțelege principiile din spatele lor.

  • Alege cea mai bună platformă online și model de organizare

Afacerile din mediul online funcționează cu o dinamică diferită. Un magazin stradal se bucură de alte beneficii față de un magazin online. Chiar dacă un magazin stradal are foarte mulți concurenți în zona unde este amplasat, tot se va bucura de un trafic de persoane, care poate fi mai mic sau mai mare în funcție de arie sau cartier. În mediul online nu te bucuri de acest trafic gratuit. Un magazin online va rămâne în infinitul internetului dacă nu este promovat, optimizat, marketat și dacă nu oferă cele mai bune servicii din branșă.

Iar pentru a face asta, un magazin online trebuie să fie compatibil cu telefoane mobile, tablete, sistem desktop, să fie optimizat pentru motoarele de căutare, să susțină un număr de utilizatori mare, etc. Pentru a îndeplini toate aceste criterii, va trebui să te asiguri că platforma pe care este construit magazinul tău online este una excelenă. O recomandare ar putea fi Prestashop, iar dacă afacerea ta nu este un magazin online foarte complex, vei putea foarte bine să folosești WordPress ca platformă de dezvoltare.

  • Pachetul de

  • găzduire

  • Web

Pachetul de găzduire web este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o afacere online, iar asta se datorează caracteristicilor de siguranță, securitate a datelor și a vitezei de încărcare ce pot fi asigurate de un astfel de serviciu. Poate că nu este primul lucru pe care trebuie să îl faci în relație cu afacerea ta online, dar cu siguranță se află printre primele 5 lucruri. Pachetul de găzduire trebuie să confere suficiente resurse hardware pentru a putea face față unui trafic mare de persoane.

Găzduirea web trebuie să fie suficient de bine securizată astfel încât atacurile DDoS sau atacurile cibernetice să nu poată să intervină în buna funcționare a serverelor sau chiar a website-ului. Un serviciu bun de hosting te va putea ajuta să demarezi campanii eficiente de email marketing, să menții website-ul activ pentru mai bine de 99% din timp și îți va oferi acces la un serviciu de suport excelent, cu o echipă de oameni care sunt gata să te ajute atunci când întâmpini probleme tehnice.

  • Caută ajutor de specialitate

Atât pentru antreprenorii la început de drum, dar și pentru antreprenorii care au deja foarte multă experiență în domeniul afacerilor, există agenții și specialiști care pot oferi consultanță în ceea ce privește administrarea afacerilor. Fie că este vorba despre consultanță financiară sau consultanță de business, antreprenorii fără experiență ar trebui, cu siguranță, să ceară ajutor, mai ales dacă sunt în pragul lansării primei afaceri.

Un alt ajutor de specialitate la care poți avea acces în calitate de antreprenor sunt granturile sau fondurile europene pentru start-up-uri. Fiecare antreprenor poate accesa fonduri europene dacă îndeplinește condițiile grantului.

  • Dezvoltă o strategie de marketing

Strategia de marketing a unui brand puternic este o etapă pe care vei fi nevoit o iei în considerare încă de la început. Cu atât mai mult dacă există deja un nivel ridicat de concurență activă în nișa în care afacerea ta este prezentă. Poate că vei avea impresia că nu este nevoie să te concentrezi atât de mult pe strategia de marketing dacă produsul tău este unul nou și inovator și poate atrage suficienți utilizatori doar prin simplul fapt că este revoluționar. Realitatea este însă că ai nevoie să fii prezent și activ în piață, pentru a ajunge la targetul tău.

  • Creează un plan financiar

Nu poți gestiona stocuri, prețuri, plăți, angajați și achiziții fără să ai un plan financiar foarte bine pus la punct și pregătit cu mult timp înainte de lansarea afacerii. Este adevărat că nu poți preconiza cu exactitate ce venituri vei avea sau cât de productivă va fi afacerea ta, dar este mult mai important să ai un plan care să te ajute să iei foarte rapid decizii indiferent de situația în care va ajunge afacerea ta după un anumit interval de timp.

Un antreprenor trebuie să aibă grijă de afacerea lui, de website-ul afacerii lui, de securitatea datelor utilizatorilor, de finanțe, stocuri, taxe, etc. Afacerile și mediul antreprenorial nu pot merge separat în nicio circumstanță.

×
Etichete: advertorial
TOP articole
x close