Antena 3 CNN Conținut plătit 5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi să-ți renovezi apartamentul

5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi să-ți renovezi apartamentul

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 14:51 04 Mai 2023 Modificat la 14:51 04 Mai 2023
5 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi sa ti renovezi apartamentul
5 lucruri de care să ții cont atunci când alegi să-ți renovezi apartamentul

De aceea, iată 5 aspecte pe care ar fi indicat să le ai în vedere atunci când iei decizia să renovezi un apartament.

1. Izolează-ți apartamentul

Investește în izolații fonice și izolații termice în cadrul apartamentului tău. O izolație termică optimă îți asigură confortul ție și celor dragi, fiindcă nu se va mai pierde inutil căldura și, în plus, costurile la încălzire vor fi mai reduse, deci, implicit, și facturile vor fi mai mici. De asemenea, izolațiile fonice au și ele, la rândul lor, un rol important în ceea ce privește confortul, deoarece zgomotele de afară și din celelalte apartamente nu vor mai pătrunde la fel de ușor, nu vei mai fi deranjat de vocile și de zgomotele vecinilor și nici tu, la rândul tău, nu îi vei mai deranja pe ceilalți cu sunetele din apartamentul tău.

2. Planifică un buget

Renovările, în general, sunt costisitoare și imprevizibile. De aceea, alcătuiește un buget în cadrul căruia să se regăsească cheltuielile la care te aștepți, dar nu uita să-ți fixezi un buget și pentru cheltuielile neprevăzute care se ivesc și pe care, de cele mai multe ori, nu poți să le eviți. Fii realist atunci când îl întocmești, deoarece renovările n-au fost niciodată ieftine, mai ales atunci când îți dorești ca tot ceea ce cumperi și tot ceea ce schimbi în cadrul imobilului tău să fie durabil și de o calitate superioară.

3. Asigură-te că ai documentele și aprobările necesare

În funcție de renovările pe care le faci, ai nevoie de anumite documente și autorizații. De exemplu, dacă vrei să demolezi un perete, ai nevoie de o autorizație pentru acest lucru. Nu uita că este necesar să ceri acordul vecinilor tăi, pentru că aceștia pot fi deranjați de zgomotele bormașinii, de deranjul care se creează uneori inclusiv pe holurile imobilului.

4. Alege materiale și obiecte de calitate

Chiar dacă, cel mai probabil, nu vrei să investești sume considerabile în renovarea apartamentului, este important să alegi să cumperi materiale și obiecte de calitate, deoarece, în acest mod, previi alte cheltuieli, și anume acelea care apar atunci când lucrurile din casă încep să se strice și să se dovedească necalitative. Astfel, angajează o echipă specializată care să desfășoare lucrările într-un mod profesionist și la timp și achiziționează materiale prime de calitate care să nu se deteriorieze la scurt timp și care să-și mențină aspectul chiar și după ceva vreme.

5. Verifică instalațiile

Înainte de a te apuca de lucrări, este necesar să verifici instalațiile termice, sanitare și electrice. Mai ales în cazul unui apartament vechi, este foarte probabil să fie nevoie ca aceste instalații să fie reparate sau schimbate. De aceea, o verificare amănunțită este mai mult decât indicată, mai ales pentru siguranța celor care locuiesc în apartament și pentru buna funcționare și utilizare a întregului imobil.

Așadar, renovarea propriului apartament implică numeroase decizii de luat, numeroase cheltuieli (prevăzute și neprevăzute), dar și aprobări și autorizații. De aceea, este important să deții un buget stabil atunci când alegi să faci o asemenea investiție (și să ții cont și de cheltuielile neprevăzute) și, totodată, deși pare mai comod și mai ieftin să apelezi la meșteri, caută o echipă specializată care îți va garanta profesionalismul și îți va oferi încredere în ceea ce întreprinde.

×
Etichete: advertorial
x close