Fiecare individ în parte are priorități și preferințe când vine vorba de cumpărarea spațiului pe care-l va numi acasă. Iar procesul de achiziție poate fi complicat, epuizant și chiar îți poate distrage atenția de la ceea ce contează.
Află care sunt 5 lucruri de care ai nevoie și eficientizează întreg procesul de achiziție a viitoarei tale locuințe.
1. Îmbunătățește-ți scorul de credit
Unul dintre primii pași pe care trebuie să-i faci înainte de achiziționarea unei locuințe este să-ți verifici scorul de credit, așa cum fac și creditorii la rândul lor. Scorul și istoricul de credit sunt factori pe care instituțiile financiare de creditare le folosesc pentru a stabili valoarea împrumutului pe care ți-l permiți.
Este indicat să-ți verifici scorul de credit cu cel puțin 6 luni înainte de a aplica pentru un împrumut de locuință. Acest lucru îți va oferi suficient timp să-ți îmbunătățești scorul în cazul în care este mai mic decât tde așteptai.
De asemenea, scorul de credit va dicta rata dobânzii percepută de către bancă. Cu cât scorul de credit este mai mare (peste 600), cu atât rata dobânzii va fi mai mică și viceversa.
2. Încearcă să reduci datoriile existente
Dacă ai alte credite înregistrate (credit auto sau alt credit de locuință), verifică modul în care acestea afectează scorul. Dacă ești una dintre puținele persoane care nu și-a făcut un credit pentru o investiție mare, încearcă să păstrezi situația în acest fel până la aprobarea finală a împrumutului de locuință.
Pentru primul scenariu, încearcă să reduci cât de mult se poate din sumele datorate înainte de a cumpăra o casă. Modul în care gestionezi rambursările reprezintă o mare parte din comportamentul de plată - iar dacă este un comportament bun, cu atât mai bine.
Prin plata datoriilor existente, vei elimina o grijă lunară suplimentară și îți va oferi mai multă stabilitate financiară pentru rambursarea creditului pentru locuință.
3. Economisește pentru plata avansului
Nu poți să achiziționezi o locuință fără să economisești bani mai întâi. În principiu, trebuie să economisești o sumă de bani pentru plata avansului, iar mai apoi ai nevoie de un buget și după achiziționarea locuinței care să includă mutarea și posibilele renovări.
Pentru plata avansului, gândește-te la suma pe care ești dispus să o oferi pentru o locuință. Avansul reprezintă între 15% și 20% din valoarea totală a unei proprietăți și trebuie să o ai în cont în momentul în care aplici pentru credit. De asemenea, cu cât strângi mai mulți bani pentru avans, cu atât va fi necesar să împrumuți mai puțin, ceea ce va scădea considerabil grija de rambursare.
4. Verifică ce sumă poți împrumuta
După toți pașii menționați anterior, asigură-te că știi care este suma pe care ești eligibil să o împrumuți. Poți folosi calculatorul online pentru credit de la Credit Europe Bank ca să determini plata lunară a ipotecii cu dobânda adăugată. Pe lângă scorul de credit și valaorea avansului, ratele lunare vor fi influențate și de perioada contractuală și tipul de rată - variabilă sau fixă.
Muta-te in locuinta mult visata accesand creditul imobiliar de la Credit Europe Bank!
Atenție! Rezultatele calculului ratelor sunt doar reprezentative. Pentru mai multe informații despre ce sumă poți împrumuta, discută cu un consultant financiar la una dintre sucursalele Credit Europe Bank.
5. Obține preaprobarea creditului
Preaprobarea creditului va fi primul pas oficial spre achiziționarea locuinței tale de vis. Când obții preaprobarea împrumutului, Credit Europe Bank îți va prezenta oferta de credit pe care este dispus să o încheie contractual cu tine.
De asemenea, preaprobarea va fi o dovadă solidă pentru a face o ofertă de cumpărare pe piața imobiliară. Fără aceasta, vânzătorii ar putea fii sceptici cu privire la capacitatea ta de cumpărare, chiar dacă ești hotărât în acest sens.
Acum că știi ce trebuie să faci înainte de achiziționarea unei locuințe, te afli într-o poziție mai bună pentru a începe pregătirile.