Antena 3 CNN Conținut plătit 5 locuri din România care te conectează cu istoria ei

5 locuri din România care te conectează cu istoria ei

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 21:52 31 Mar 2023 Modificat la 21:52 31 Mar 2023
5 locuri din romania care te conecteaza cu istoria ei
5 locuri din România care te conectează cu istoria ei

Istoria României este una extrem de vastă și de interesantă, iar faptul că există încă locuri foarte bine păstrate, unde poți retrăi momentele care ne-au format țara reprezintă o oportunitate uriașă pentru oricine este interesat de istorie.

Iar partea și mai frumoasă este că nu trebuie să călătorești prea mult pentru a vedea cu ochii tăi aceste locuri: există câte unul în fiecare zonă a României!

Casa Breslelor – clădirea din inima Transilvaniei care te aduce aproape de meșterii sași

Situată într-una dintre cele mai bine conservate cetăți din Europa, Sighișoara, Casa Breslelor este o expoziție privată în care regăsești elementele vieții cotidiene a meșteșugarilor sași care produceau obiecte din metal pentru curțile regale din acele vremuri.

Chiar dacă expoziția este construită în jurul uneltelor și a mașinăriilor pe care ei le foloseau în secolul XV, până și clădirea este un monument de arhitectură gotică demnă de a fi admirată.

Aflată în proximitatea tuturor obiectivelor turistice din Sighișoara, Casa Breslelor este un loc care te teleportează în urmă cu 600 de ani, pentru a te reconecta cu strămoșii tăi!

Muzeul Satului – o mostră din viața rurală, adusă în capitala României

44% dintre români trăiesc în mediul rural – așadar, o vizită la Muzeul Satului nu doar că te conectează cu lumea românească a satului, ci te și trezește la realitatea din zilele noastre!

Acest muzeu în aer liber este situat în inima Bucureștiului și prezintă o varietate de case tradiționale românești, biserici și alte structuri istorice. Vizitatorii pot explora case din diferite regiuni ale țării și pot afla mai multe despre tradițiile și obiceiurile locale, precum și despre viața rurală tradițională.

Vizitarea acestui muzeu atipic poate fi o experiență inedită în special pentru cei mici, care au crescut într-un mediu urban, iar viața rurală este o simplă poveste pentru ei. Toate acestea, într-o zonă centrală a Bucureștiului, deci destul de accesibilă pentru orice locuitor al capitalei.

Casa Armelor – o expoziție pentru pasionații de istoria globală

Filmele cu lupte istorice au un farmec aparte, dar cum ar fi să vezi săbiile sau armurile cavalerilor chiar în viața reală?

Acum, acest lucru este posibil, și nu oriunde, ci într-unul dintre orașele magice ale României, de care aminteam și mai sus: Sighișoara. Chiar în locul unde s-a născut Vlad Țepeș, personalitatea istorică după care a fost construit Dracula, există astăzi o colecție imensă de arme și armuri pe care le poți admira cu ochii tăi.

La Casa Armelor, poți vedea peste 300 de arme cu tăiș, încă din perioada preistorică, dar și peste 500 de lucrări de grafică, litografii și gravuri ce ilustrează regiunile istorice ale României, cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României și alte piese de numismatică produse acum 2500 de ani!

Cetatea Deva – un monument de istorie în Vestul României

Acest castel impresionant a fost construit în secolul al XIII-lea și se află pe un deal înalt la marginea orașului Deva.

Castelul a fost un important punct strategic în timpul Evului Mediu și a fost asediat de mai multe ori de către forțele otomane. Astăzi, vizitatorii pot explora zidurile castelului, turnurile și capela, precum și să se bucure de o vedere spectaculoasă asupra orașului și a împrejurimilor.

Muzeul Unirii din Iași – omagiul adus Unirii din 1859

Momentul istoric de la 1859, când are loc Mica Unire, trăiește și astăzi prin, Muzeul Unirii care se află în clădirea Palatului Culturii din Iași și prezintă istoria Unirii Principatelor Române.

Vizitatorii pot vedea obiecte istorice importante, cum ar fi sabia lui Alexandru Ioan Cuza, documente și fotografii, și pot învăța mai multe despre mișcarea de unificare care a dus la formarea statului modern România.

Muzeul este deschis zilnic și este o destinație importantă pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine istoria și cultura României.

Deci, unde alegi să te reconectezi cu istoria țării tale?

Acum că știi despre aceste 5 locuri unde te poți teleporta cu ușurință cu câteva sute sau mii de ani în urmă, rămâne doar să alegi când și cum îți faci timp să înțelegi unde trăiești și de ce țara ta a evoluat în acest fel.

Poți alege să începi cu centrul României, sau să mergi la obiectivul care este cel mai apropiat de casa ta, însă noi îți recomandăm să faci o vizită măcar celor 5 amintite în articolul de astăzi!

×
Etichete: advertorial
x close