Alegerea proprietății perfecte, rămânând în limita bugetului tău, este posibilă dacă ții cont de următoarele sfaturi:
1. Cel mai important lucru este să alegi cu atenție un loc excelent pe care ai fi interesat să-l cumperi, mai ales dacă ai decis să-ți construiești casa de la zero. Piața imobiliară are o gamă diversă de active: apartamente, case, terenuri și alte proprietăți. Recomandat este să nu te încrezi imediat în fiecare agent imobliar la care mergi, ci să analizezi cu atenție toate variantele prezentate de un profesionist imobiliar autorizat, înainte de a te angaja într-o astfel de tranzacție financiară.
Trebuie să ții cont de preț, să îți păstrezi bugetul pe care intenționezi să-l investești în această proprietate. Locațiile din afara orașului sunt adesea mai puțin costisitoare, decât acelea din oraș.
2. Dacă îți dorești să locuiești într-un cadru liniștit, departe de agitația și aglomerația orașului, ai putea cumpăra o casă care este la vânzare, cu o bucată de teren în suburbii. Și în acest caz este bine să-ți stabilești corect suma de bani, pe care îți permiți să o investești în proprietate.
Dacă mai ai nevoie de ceva bani, ai putea discuta în prealabil și cu un consilier financiar experimentat, cu privire la un împrumut de la bancă. Ideea este de a ține întotdeauna cont de buget, deci trebuie să selectezi o investiție care are o valoare ce se încadrează în buget și care servește obiectivului tău.
Recomandat este să achiziționezi o casă frumoasă dar nu prea scumpă, pentru a nu face vreun împrumut la bancă, care ți-ar putea aduce dificultăți financiare semnificative în timp. Pentru asta ai putea evalua cu răbdare mai multe tipuri de case, pentru a afla avantajele și dezavantajele fiecăreia. Dacă observi că valoarea unei case dintr-o anumită locație crește mai rapid, ai putea investi în această proprietate pentru a avea avantaje financiare mai târziu, când o vei vinde.
3. Dacă ai decis să achizionezi o casă fără mobilier, atunci ai putea merge pe un stil minimalist, pentru a cumpăra un număr mic de piese de mobilier, de înaltă calitate. Nu trebuie să cedezi presiunii cataloagelor cu decorațiuni de interior, colorate, în trend, care îi conving pe mulți oameni să facă achiziții din ce în ce mai mari și mai scumpe, în materie de mobilier.
Fotografiile din reviste sau cataloage sunt realizate în interioare de expoziție, care adesea sunt create în studiouri foto, doar pentru durata sesiunii. Prin urmare, aceste spații sunt artificiale și inexistente, totul poate fi virtual, deci nu au nicio legătură cu realitatea și probabil, nu vor avea nicio legătură nici cu ceea ce ai tu nevoie, în spațiul din casa ta.
Poți cumpăra mobilă ieftină din magazinele online pentru a te încadra în buget. Dacă alegi stilul minimalist, asta înseamnă că vei avea un spațiu liber mult mai mare, pentru că mobilierul simplu nu îți va aglomera spațiul din casă, nu-l va încărca, deci asta va face să pară că există mai mult.
Minimalismul este plăcut și relaxant, este un stil de viață confortabil, lipsit de excese, sau care este centrat pe mai puțin. Dacă ești interesat de aspectul casei în mod deosebit, atunci poți avea pereții vopsiți în alb, cu decorațiuni cât mai puține, pardoseala din parchet laminat, elegant, fără covoare și câteva piese de mobilier esențiale.
Trebuie să stabilești care sunt lucrurile de care ai nevoie neapărat, deci să cumperi cât mai puține piese de mobilier și să te limitezi la obiectele de bază. Indicat este să alegi piese de mobilier de calitate, care își aduc bucurie și o stare de relaxare.
4. A cumpăra o casă în ziua de azi poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă nu ai experiență. Pe lângă practica estetică, ar trebui să verifici toate aspectele mai puțin evidente, care pot influența alegerea ta din punct de vedere economic. Evident, pentru a nu da greș, îți sugerăm să faci o expertiză tehnică utilă, cu ajutorul unui specialist, pentru a obține un control precis și exhaustiv.