Totodată numeroase utilizări atât în aplicații de interior, cât și în exterior și este folosit în mod regulat în industrii care variază de la agricultură, transport și construcții până la comerțul cu amănuntul și horticultură.
Iată de ce este acest material de construcție atât de special și ce ar trebui să mai știi despre plasa sudată!
1. Ce este plasa de sârmă sudată?
Într-o explicație simplificată, plasa sudată este o structură de fire întrepătrunse, cu intersecții sudate. Vei observa ca este alcătuită din intervale regulate de pătrățele sau dreptunghiuri.
Totodată, este un produs extrem de versatil, care poate fi livrat sub formă de suluri sau panouri plate și are mai multe domenii de aplicație:
- garduri și porți;
- utilizări arhitecturale, cum ar fi fațadele clădirilor;
- protecție pentru uși și ferestre;
- rafturi și pereți despărțitori sau umplutură pentru aceștia;
- utilizare în stabilizarea structurii unor pereți și tavane;
- construirea de împrejurimi în gospodării (grădini, anexe pentru animale etc)
2. Din ce materiale este construită plasa sudată?
Plasa sudată poate fi construită din diverse metale și aliaje metalice, inclusiv oțel cu conținut scăzut de carbon și oțel inoxidabil. De asemenea, este disponibilă în numeroase dimensiuni și forme de deschidere ale ochiurilor. Cea pătrată este cea mai comună, dar pot fi și rotunde ori hexagonale. Cumpără de aici plasă sudată în forma dorită.
3. Câte tipuri de plasă sudată există?
- Plasa sudată acoperită cu pulbere fină de PVC pentru rezistență la coroziune și la expunerea la factorii de mediu. În plus conferă culoare produselor finite. Aceasta poate fi utilizată în agricultură, construcții, transporturi și minerit pentru protecția structurilor, gospodării și îngrădirea animalelor etc.
- Plasa sudată galvanizată oferă mai multe dimensiuni ale ochiurilor de deschidere și grosime ale firelor de metal. Are și un domeniu de aplicații foarte larg, de la garduri decorative până la zona industrială grea.
- Plasă sudată din oțel este una dintre cele mai populare forme de plasă de sârmă existente. Are un aspect foarte uniform și este foarte rezistentă. Aceasta poate fi tăiată în dimensiuni mai mici și este utilizată pe scară largă în transporturi, agricultură, minerit, horticultură etc.
Dincolo de aceste detalii de compoziție, vei mai observa că plasa sudată este produsă sub două forme:
- Panouri singulare, pre-construite înainte de aplicare. Acestea sunt adesea mai solide și mai puțin flexibile, ceea ce le face perfecte pentru costrucții stabile precum gardul. Atenție, alături de acestea vei mai avea nevoie și de materiale suplimentare, cum ar fi stâlpi sau borduri pentru a instala un gard.
- Suluri, care au o sârmă mai subțire și mai maleabilă. Pot fi redimensionate după necesitățile tale, fiind perfecte pentru lucrările care au de acoperit un metraj liniar mai mare.
4. Care sunt avantajele plasei de sârmă sudată
Combinația dintre costul redus, ușurința de utilizare și versatilitatea plaselor de sârmă sudate face ca acestea să fie o alegere cu multe avantaje.
- În primul rând, designul și construcția este fermă, astfel încât să rămână pe poziție chiar și atunci când susține materiale grele, cum ar fi betonul.
- Apoi, plasa de sârmă sudată este o alternativă eficientă din punct de vedere al costurilor, deoarece necesită mai puțină armătură decât atunci când se folosesc bare de oțel.
- O pânza de sârmă sudată este, de asemenea, mai ușor de prelucrat decât multe alte tipuri de materiale metalice.
- O plasă din sârmă sudată este rapid și simplu de instalat și nu este ușor de mutat. Așadar, poate reduce timpul de finalizare al unui proiect.
După cum ai observat plasa sudată este un material rezistent ce te poate ajuta în foarte multe domenii, de la întărirea armăturii unui perete, până la realizarea unui gard simplu. Costurile de achiziție sunt destul de mici, așa că spor la treabă!