Eleganța în locuință este importantă! Ea este dată de decor și uneori tinde să nu atragă atenția asupra ei însăși, dar creează o atmosferă plăcută, armonioasă, pe care o percepi imediat.
Iată 4 detalii importante, prin care poți face orice cameră să fie mai elegantă:
1. Muluri de tavan și pereți
Designul camerelor se poate îmbunătăți prin folosirea de muluri decorative pe tavan. Aspectul lor conferă interioarelor individuale un aspect finisat, elegant. Unii oameni aleg să aplice muluri pe plafoane, în îmbinările tavanului cu peretele. Aceste elemente decorative sunt folosite și pentru a oferi un aspect nou pereților.
Pentru realizarea lor se utilizează materiale speciale, cum ar fi de exemplu poliuretanul de înaltă rezistență. În general, elemente turnate sunt o alternativă de succes la structurile din ipsos. În plus, acestea sunt și mai ieftine, comparativ cu decorațiunile din lemn.
Datorită designului deosebit, mulurile decorative din poliuretan se folosesc atât în interiorul casei, cât și în exteriorul acesteia. Ele au forme interesante care decorează în mod optim sufrageria, holul, dormitoarele și bucătăria.
Mulurile turnate pe tavan sunt decorațiuni elegante pentru living și hol. Acestea susțin structura tavanului și pot fi vopsite înainte sau după instalare. Cele mai ieftine sunt acelea din spumă de poliester, dar suprafața lor este mai puțin rezistentă, comparativ cu modelele din poliuretan.
Cele din plastic au o durată de viață destul de îndelungată și pot fi combinate cu alte materiale. Dacă se aleg muluri din gips, atunci este nevoie de șuruburi autofiletante, pentru fixarea lor de tavan, nu doar de adeziv, ca în cauzul altor materiale. Pentru un interior în stil scandinav sau rustic sunt potrivite elemente decorative din lemn.
2. Cornișă, baghetă și scafe tavan
Aceste elemente arhitecturale aduc un plus de valoare încăperilor. Ansamblurile de scafe tavan sunt de fapt niște profile decorative simple, care oferă consistență designului locuinței.
În ziua de azi, oamenii folosesc cornișe din amestecuri de polimeri de înaltă calitate, dar și scafe elegante și simple care au o notă de glamour, pentru amplasarea sau ascunderea corpurilor de iluminat, dar și pentru a acoperi îmbinarea dintre perete și tavan. Popularitatea lor se datorează fapului că acoperă imperfecțiunile dintre perete și tavan și creează o senzație de înălțime suplimentară.
Scafele pot fi vopsite în orice culoare și pot mări spațiul de percepție al încăperii. Și elementele de colț arată grozav, ele reprezintă o modalitate bună prin care se poate da un plus de eleganță camerei.
Folosirea lor oferă un design de interior grozav, iar prin iluminarea indirectă se poate crea o ambianță unică, ce mărește optic orice încăpere, chiar și într-un apartament destul de mic. Scafele sunt utilizate și pentru iluminarea indirectă și în general pentru iluminarea tavanelor în combinație cu benzi LED, care creează astfel o notă personală și caldă.
3. Elemente circulare din poliuretan
Aceasta este o modalitate simplă prin care poți adăuga o notă de eleganță în interiorul casei. Elementele circulare din poliuretan pot fi netede sau cu diferite ornamente, pot avea forme și dimensiuni variate și pot fi în stiluri arhitecturale uimitor de frumoase.
Unele sunt din ipsos, altele din poliuretan și pot fi vopsite ușor cu vopsea. Ele pot fi combinate cu muluri din poliuretan, pentru a aduce eleganță și originalitate casei.
4. Ornamente decorative din stuc pentru pereți
Turnarea de stuc pe pereți reprezintă o modalitate de finisare decorativă specială. Ele pot fi obținute în diferite forme și dimensiuni și oferă marele avantaj că îmbunătățesc designul de interior al încăperilor casei.
În ziua de azi, turnarea de stuc nu mai este ceva neobișnuit, acest element decorativ a devenit foarte popular de mulți ani. Dacă se alege stuc poliuretanic, se obține o serie de avantaje, ce includ: rezistență la umiditate crescută (cum este în baie și bucătărie), greutate redusă, rezistență bună la impact și la solicitări mecanice, întreținere simplă (ușor de curățat, nu absoarbe mirosurile), rezistență la variații de temperatură.
Stucul gips nu este toxic, nu este inflamabil, nu conține impurități dăunătoare sănătății.
Aceste elemente decorative pot fi montate cu ușurință și dau pereților un farmec inconfundabil al unei case elegante.