Antena 3 CNN Conținut plătit 3 lucruri pe care să le faci în perioada prenatală dacă vrei să îți pregătești corpul pentru o sarcină ușoară

3 lucruri pe care să le faci în perioada prenatală dacă vrei să îți pregătești corpul pentru o sarcină ușoară

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 10:48 11 Iun 2024 Modificat la 10:48 11 Iun 2024
3 lucruri pe care sa le faci in perioada prenatala daca vrei sa iti pregatesti corpul sarcina
3 lucruri pe care să le faci în perioada prenatală dacă vrei să îți pregătești corpul pentru o sarcină ușoară

Corpul va trece printr-o serie de schimbări majore într-un timp relativ scurt, iar o femeie trebuie să fie pregătită pentru ele și să știe să le gestioneze. Pentru sănătatea gravidei și a fătului este esențial să fie făcute mai multe modificări ale stilului de viață, începând cu alimentația, programul de somn, aportul de nutrienți și vitamine. De asemenea, o femeie care se pregătește pentru sarcină sau tocmai a aflat că este însărcinată va renunța la alcool, țigări și exces de cafea. Sunt aspecte pe care le cunosc toate viitoarele mame și de care depinde în mare măsură bunul mers al sarcinii.

Sarcina va pune presiune pe corp și aproape orice femeie va experimenta dureri de spate și de picioare. În același timp, apar și tot felul de frici care se pot transforma în stres și chiar anxietate. Iată 3 lucruri pe care să le faci în perioada prenatală dacă vrei să îți pregătești corpul pentru o sarcină ușoară:

Masajul prenatal

Masajul este o terapie excelentă pentru orice persoană, contribuind la o stare fizică și psihică mai bună. De beneficiile lui se pot bucura și femeile însărcinate, însă tehnica de masaj recomandată pentru ele este masajul prenatal, care este mai delicat și se concentrează pe zonele tensionate, în care gravida simte disconfortul specific sarcinii. Proprietățile masajului prenatal sunt extraordinare - relaxează musculatura, reduce durerile de spate, stimulează circulația, reglează nivelul hormonal, previne umflarea picioarelor, reduce stresul și îmbunătățește travaliul. În general, este recomandat în a doua perioadă a sarcinii, însă medicul poate avea alte indicații, în funcție de evoluția sarcinii.

Mersul pe jos

Mersul pe jos este o activitate pe care orice gravidă o poate face fără probleme și pe cât de banal pare, pe atât de important este pentru sănătatea viitoarei mame și a copilului, contribuind decisiv la prevenirea unor afecțiuni specifice sarcinii. Mersul pe jos îmbunătățește circulația sangvină, tonifică musculatura, reduce riscul de diabet gestațional și preeclampsie, previne acumularea mai multor kilograme decât cele normale în această perioadă, stimulează somnul și reduce stresul.

Program de exerciții

Potrivit HealthLine, femeile care au o rutină de exerciții fizice în timpul sarcinii vor trece mult mai ușor peste această perioadă și vor avea o sarcină mai confortabilă. Aceeași sursă spune că exercițiile fizice moderate cresc șansele unei femei de a rămâne însărcinată. Pe timpul sarcinii sunt recomandate activități sportive ușoare, cum ar fi înotul, yoga, mersul pe bicicletă sau pilates. Ideal ar fi ca o gravidă să facă două ore și jumătate de exerciții fizice pe săptămână, care sunt suficiente pentru menținerea unei stări bune și care pot influența pozitiv și sănătatea fătului.

×
Etichete: advertorial
x close