Antena 3 CNN Conținut plătit 3 greşeli pe care le poţi face atunci când alegi o firmă de găzduire web

3 greşeli pe care le poţi face atunci când alegi o firmă de găzduire web

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 10:58 23 Sep 2021 Modificat la 10:58 23 Sep 2021
afaceri

Indiferent ca lansezi un site personal sau unul pe care vrei sa-l monetizezi, este important sa te asiguri ca ai parte de servicii de hosting profesionale inca din prima zi. Totusi, nu toate pachetele disponibile pe internet sunt create in mod egal si trebuie sa cunosti factorii pe care sa-i iei in considerare inainte de decizia finala. Iata ce greseli fac majoritatea utilizatorilor noi!

  1. Te orientezi spre solutiile gratuite

Aceasta greseala este facuta in special de cei care dispun de un buget redus. La un simplu search in Google, vei descoperi o multime de firme care ofera hosting gratuit, iar recomandarea specialistilor este sa eviti sa contractezi un astfel de serviciu.

Limitarile incluse intr-un plan de acest tip sunt foarte mari si includ:

  • Viteza de incarcare. Site-ul tau web se va misca incet pe serverul de gazduire web si nu va rezista la un nivel constant de vizitatori. Acesta va deveni chiar indisponibil de accesat in momentul in care se va depasi latimea de banda si nu vei putea face nimic pentru a remedia situatia.

  • Reclamele furnizorului. Orice companie trebuie sa-si castige banii de undeva, iar reclamele sunt o sursa de venit pentru furnizorii care nu iti permit sa ai control asupra acestui aspect. Asadar, acestea sunt afisate dupa bunul plac si vor deranja vizitatorii

  • Imposibilitatea de monetizare. Nu poti rula multe scripturi, iar castigurile financiare devin imposibil de realizat.

Un alt dezavantaj poate fi nivelul de credibilitate al domeniului. Extensiile gratuite nu transmit profesionalism si sunt evitate de multi utilizatori. Astfel, va deveni greu si chiar aproape imposibil sa castigi bani dintr-un website de acest tip.

  1. Nu analizezi recenziile

Desi pachetele de gazduire web gratuite nu sunt recomandate, asta nu inseamna ca trebuie sa le alegi pe cele mai scumpe. In schimb, este necesar sa verifici care sunt recenzile celorlalti utilizatori si sa nu te bazezi pe faptul ca pretul reflecta calitatea. Daca oamenii spun multe lucruri negative despre furnizor, acesta poate fi un semnal de alarma. Pe de alta parte, nici review-urile care par foarte pozitive nu trebuie sa-ti inspire mereu incredere. Asigura-te ca acestea provin de la oameni reali si nu sunt falsificate. Citeste articole despre companie si vezi parerile celor care nu sunt interesati doar de comisioanele din vanzari. In acest mod, vei afla care sunt plusurile si minusurile pe care le-ai putea intampina.

  1. Nu tii cont de serviciul de asistenta tehnica

Multi clienti noi ignora serviciile de customer support pe serverul de gazduire web, dar acestea sunt esentiale pentru a avea parte de siguranta pe termen lung. Daca nu exista o echipa de asistenta tehnica, cum vei putea repara erorile care apar pe parcurs? Acestea pot duce la imposibilitatea de accesare a paginilor si la pierderi in vanzari foarte mari. Din acelasi motiv, este necesar sa dispui de ajutor de fiecare data cand are loc un eveniment neasteptat.

Verifica timpul de raspuns, deoarece acesta nu trebuie sa fie mai mare de 24 de ore. In schimb, un furnizor de calitate promite raspuns la fiecare solicitare in cel mult 5-10 minute si posibilitatea de contact direct pe chat.

Ai nevoie de o garantie inainte de a alege un serviciu de gazduire web?

Planurile de hosting au preturi accesibile, dar ar fi bine sa citesti cu atentie sectiunea de termeni si conditii. Aici vei afla daca exista posibilitatea de returnare a banilor, precum si modalitatea prin care poti profita de acest beneficiu.

×
TOP articole
x close