Antena 3 CNN Conferinţe Longevity Expo Forum Fest. Metode revoluționare și tratamentele recomandate de experți pentru a avea o viață lungă

Longevity Expo Forum Fest. Metode revoluționare și tratamentele recomandate de experți pentru a avea o viață lungă

tanara la soare
Specialiştii de top atât din ţara noastră, cât şi din străinătate ne-au dezvăluit și ne-au demonstrat că putem încetini procesul de îmbătrânire. FOTO: Getty Images
de B.C.    |    23 Oct 2024   •   12:23

Prima zi de conferințe a celui mai mare eveniment despre longevitate din ţara noastră ne-a arătat care sunt metodele revoluționare și tratamentele potrivite pentru a avea o viață lungă și sănătoasă. Lideri de opinie, experți și pasionați din domeniul biotehnologiei, nutriției, fitness-ului și sănătății integrative au participat la Longevity Expo Forum Fest, un eveniment internațional organizat de revista Longevity și Antena 3 CNN.  

Îmbătrânirea se tratează sau se previne? Aceasta a fost tema conferințelor desfășurate în prima zi a celui mai aşteptat eveniment despre inovaţie şi cercetare în domeniul longevităţii. Specialiştii de top atât din ţara noastră, cât şi din străinătate ne-au dezvăluit și ne-au demonstrat că putem încetini procesul de îmbătrânire și că vârsta nu este decât o cifră.

Prof. Andrea B. Maier: „Optimizăm sănătatea, optimizăm longevitatea țintind procesele de îmbătrânire pentru a găsi o soluție și pentru a extinde durata de viață. Îmbătrânirea începe foarte devreme în viață, la aproximativ 30 de ani.”

Putem însă preveni procesul de îmbătrânire dacă adoptăm un stil de viaţă sănătos şi dacă mergem periodic la consult.

Dr. Anca Hâncu, Medicina Stilului de Viață: „Vreau să punctez faptul că genetica înseamnă 20-30%, restul va fi stilul nostru de viață. De aceea, revin cu medicina stilului de viață, adică prevenție, tratament și remisia bolilor prin stil de viață, pentru că longevitatea înseamnă, de fapt, să prevenim apariția bolilor cronice. După aceea, activitatea fizică.”

Pe lângă mişcare, extrem de importantă este şi sănătatea pielii, iar produsele de îngrijire pot face minuni, ne transmit specialiștii.

Camelia Cucu, CEO & Founder MiGlo: „Îngrijirea coreeană este cunoscută ca o cultură care are la bază ingrediente naturale. Trebuie să știm care sunt particularitățile tenului nostru, dacă avem un ten gras, uscat, dacă este ușor ridat, vorbim de prevenție și trebuie să înțelegem că prevenția se face la o vârstă fragedă și la 25 de ani trebuie să folosim produse antirid.”

Ozonoterapia, o tehnică eficientă

O altă tehnică eficientă care ne poate salva chiar și de cele mai grave probleme de sănătate este ozonoterapia.

Dr. Mihai Băican, SwissMED Clinic: „Ozonoterapia este o metodă terapeutică care este validată de trecerea timpului. Este destul de veche și în prezent beneficiem de dezvoltare tehnologică, astfel încât generatoarele pe care le folosim ne duc în zona de conform și față de pacient și noi. Este o terapie care se adresează aproape tuturor.”

Extrem de importantă este şi relaxarea, iar la noi în ţară există locuri care pot să redea acest echilibru interior.

Adina Merișanu, director marketing Lebăda Luxury Resort & SPA: „Am adus aici o mică parte din SPA-ul nostru, tocmai pentru a le demostra oamenilor ce înseamnă cu adevărat relaxarea și bunăstarea. Cred că complexitatea serviciilor pe care le oferim au facut diferența și cred că și pasiunea și ne-am dăruit în locul acela inima noastră, am pus suflet.”

Evenimentul continuă şi astăzi începând cu ora 9.30, la Club Kong din Parcul Herăstrau din Capitală. Conferinţele se axează pe terapii de regenerare celulară şi multe alte suprize.

×
Parteneri
x close