EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
25
.00
%
25
.00
%
SIMION GEORGE
15
.00
%
14
.10
%
CIUCĂ NICOLAE
14
.00
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
18
.00
%
18
.10
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.00
%
5
.50
%
KELEMEN HUNOR
4
.00
%
4
.60
%
GEORGESCU CĂLIN
16
.00
%
16
.00
%
Antena 3 CNN Conferinţe Conferința RO 3.0 pentru Educație. Cum a reușit Buzăul să devină primul oraș digitalizat din România

Conferința RO 3.0 pentru Educație. Cum a reușit Buzăul să devină primul oraș digitalizat din România

B.C.
1 minut de citit Publicat la 11:26 24 Sep 2024 Modificat la 11:26 24 Sep 2024
constantin toma
Constantin Toma a explicat, în timpul Conferinței RO 3.0 pentru Educație, că Buzău este primul oraș digitalizat din România. FOTO: Antena 3 CNN

Constantin Toma a explicat, în timpul Conferinței RO 3.0 pentru Educație, că Buzău este primul oraș digitalizat din România. El a explicat că educația a fost printre prioritățile sale și că dezvoltarea unei comunități constă în crearea și îmbunătățirea permanentă a capacității de dezvoltare în plan economic, educațional, social și cultural.

„Am văzut că la Buzău ați pus educația sus pe lista de priorități. E un exemplu care demonstrează că nu doar grija pentru apă, canal, deșeuri și iluminat public trebuie să fie pe masa unui primar, ci și ce se întâmplă cu locuitorii orașului de acum și din viitor”, a spus Adi Ursu.

„Așa este, am încercat de acum opt ani, de când sunt primar la Buzău, după ce am citit o definiție a dezvoltării unei comunități și m-a influentat. Dezvoltarea unei comunități constă în crearea și îmbunătățirea permanentă a capacității de dezvoltare în plan economic, educațional, social și cultural. Educația și cultura reprezintă jumătate din dezvoltarea unei comunități. Și în 2017-2019 am finalizat primul oraș digitalizat din România, prin acea platformă digitală de management școlar, suntem 27 de țări, cu catalog electronic, comunicare cu părinții, profesori. Am fost primul oraș din România care a putut să treacă la învățământul online imediat”, a explicat Constantin Toma, primar al Buzăului.

E timpul ca educația în școlile din România să țină pasul cu metode didactice și tehnologii de vârf care inspiră tinerii și îi pregătesc mai bine pentru viitor. Proiecte finanțate de corporații și care au avut succes în școlile publice sau private din țara noastră, metode didactice revoluționare, exemple în care pasiunea și creativitatea au transformat educația tradițională se află azi în centrul unei dezbateri organizate de Antena 3 CNN, prin platforma RO 3.0.

 

×
x close