Noul satelit românesc, denumit ROM-2, a fost construit de o echipă de elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Elevii privesc cu încredere spre viitor și au planuri mari să ducă tehnologia la un alt nivel.
De curând, un alt satelit românesc, ROM-3 a fost dezvoltat în parteneriat cu ingineri sau cu membri ai marilor agenții de aerospațiale, cum ar fi NASA, ESA, Spacex.
Proiectul a fost dezbătut și în cadrul Conferinţei Naţionale de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, organizată de Antena 3 CNN.
”Așteptăm să vedem cum se va descurca ROM 3 și, evident, după asta vom vom trage anumite concluzii și vom vedea ce trebuie să îmbunătățim.
Toate aceste proiecte au fost dezvoltate în parteneriat cu ingineri sau cu membri ai marilor agenții de aerospațiale, cum ar fi NASA, ESA, Spacex și multe alte companii private. Ei ne-au ajutat să dobândim aceste cunoștințe cu care am reușit mai apoi să construim acești mici sateliți.
Citește și: Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Digitalizării, despre dezvoltarea României: "Avem șansa de a fi lideri"
Momentan, pentru proiectul skyline nu am fost contactați, dar pe măsură ce vom avansa, sperăm că vor auzi de el.
Aici am estimat un preț pentru un satelit skyline, dacă am folosi piesele pe care plănuim în momentul de față să le folosim. Sunt piese care sunt folosite și pe ultima noastră misiune, și anume ROM 3, dar vrem să avem validarea că funcționează cum trebuie în spațiu și că trebuie sau nu trebuie îmbunătățite. Plănuim să lansăm primul astfel de satelit până la finalul anului 2023”, a declarat unul dintre elevii implicați în acest proiect, în cadrul Conferinţei Naţionale de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, organizată de Antena 3 CNN.