"Vom continua să lucrăm cu Salvamont, tehnologia care s-a născut din nevoie. Și ceea ce s-a făcut cu Salvamont, nevoia a fost de a crea efectiv o rețea personalizată care să ofere conectivitate acolo unde nu există conectivitate, dacă vreți, în locații foarte dificile. Așa că vom continua să inovăm cu Salvamont, dar, prin intermediul Fundației Vodafone, sunt și alte domenii pe care le vizăm.
Principiul care stă la baza a tot ceea ce facem este că nu vrem să lăsăm oamenii în urmă. Oamenii ar trebui să aibă acces la oportunități, acces la educație, acces la viață.
De exemplu, activitatea pe care am desfășurat-o conectând, cred, peste 20 de unități de terapie intensivă pentru nou-născuți. Dar ceea ce spun eu, acest acces la viață, pentru că una dintre problemele pe care România continuă să le aibă este că rata de mortalitate în rândul nou-născuților este prea mare, mult prea mare pentru o țară din Europa. Și am știut, conectarea secțiilor de terapie intensivă ar face o mare diferență așa că vom continua să alegem domenii în care credem că putem avea un impact social mare.
Din nou, principiul fiind, nu vrem să lăsăm oamenii în urmă. Vrem să le oferim oamenilor acces la oportunități, astfel încât să maximizăm impactul a ceea ce facem. Există un proiect interesant pe care îl avem în pregătire pentru 2024. Sper că va prinde viaţă şi va arăta încă o dată cum noi, prin tehnologia noastră, putem permite oamenilor să aibă şanse egale, să spunem în viaţă, indiferent de locul în care se află.
Pot trăi într-o comunitate rurală sau într-o comunitate urbană", a spus Achilleas Kanaris, CEO Vodafone, la Antena 3 CNN.
Vezi şi: Achilleas Kanaris, CEO Vodafone: "Vodafone mizează pe decizii curajoase în 2024"
Vodafone va continua în 2024 şi parteneriatul cu Politehnica București, unde are un laborator de cercetare și dezvoltare digitală.
"A fost o inițiativă antreprenorială. A pornit de la un grup de oameni care au absolvit Politehnica București, care au venit cu ideea. Întregul scop al laboratorului este, în primul rând, de a permite Vodafone să construiască o relație directă cu studenții de la Universitatea Politehnica și relație directă însemnând de fapt să îi facă să lucreze la proiecte relevante pentru companie, ceea ce reprezintă platforma perfectă pentru ca, în cele din urmă, să recrutăm tipul și calibrul potrivit de oameni.
Dar al doilea lucru, care pentru mine este și mai important, este să dăm naştere la inovaţie şi la idei, pe care să le putem implementa în cadrul familiei Vodafone în România sau în afara României", a mai spus Achilleas Kanaris.