Antena 3 CNN Conferinţe Conferinţele RO 3.0 Conferința RO 3.0. Care sunt soluțiile inovatoare pentru transformarea educației din România

Conferința RO 3.0. Care sunt soluțiile inovatoare pentru transformarea educației din România

Captur? de ecran 2024-09-27 142857
de Ioana Coman    |    27 Sep 2024   •   14:29

Conferința Natională R0 3.0 Educație pentru viitor, organizată de Antena 3 CNN, a reunit lideri din mediul privat și public, guvern, universități, elevi și studenți pentru a explora soluții inovatoare ce pot transforma educația din România. Fundația pentru Educație și Vocație şi Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi-au prezentat, de asemenea, două proiecte inedite pentru viitorul educaţiei tinerilor din România.

Alina Panicu, reprezentantă Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: De 34 de ani, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltare României dezvoltă ample programe și proiecte, dar și campanii inovatoare. În 2023, în proximitatea zilei de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, ne-am gândit că este timpul să lansăm o campanie care va rămâne memorabilă și în istoria României. Așadar, așa luat naștere campania 100 de tineri pentru dezvoltarea României, care reunește copiii și tineri cu vârsta cuprinsă între 3 și 35 de ani din România, dar și din diaspora, care s-au făcut remarcați și se fac remarcați prin performanțe deosebite, fie că vorbim de educație, de cultură, de sport sau de inovație.

Dana Vasilescu, reprezentantă Fundația pentru Educație și Vocație: My Way este un program de consilier vocațională și orientare în carieră pe care Fundația pentru Educație și Vocație îl desfășoară de 3 ani de zile în București și cu sprijinul unor autorități locale sau unor oameni din mediul privat am depășit și granițele Bucureștiului pentru că de fiecare dată m-am gândit că educația practică, care lipsește din păcate în România, este foarte importantă, mai ales într-o societate. Așa cum a spus și așa cum s-a spus aici de multe ori, astăzi în continuă schimbare, lucrurile sunt altfel mâine. Și atunci, cumva, această generație nouă care vine din spate are foarte multe opțiuni și cred eu că atunci când ai foarte multe opțiuni este cel mai greu să alegi.

Monica Anisie, fost ministru al Educației: Cred că are România nevoie de acest proiect, să fie continuat și să susținem tinerii, noi, toți cei care suntem adulți, să susținem tinerii, pentru că de fapt, susținem viitorul și așa cum le spun și co-copiilor mei la clasă în în ei ne punem toată speranța. Noi, cei care suntem la o anumită vârstă și acum, eu vă pot spune că am ajuns și la vârsta la care sunt și bunică. Deci spuneți fericite, da, trebuie să cu atât mai mult să gândesc proiecte și să lucrez pro la proiecte pentru viitorul tinerilor noștri.

×
Citește mai multe din Conferinţele RO 3.0
» Vezi toate știrile din Conferinţele RO 3.0
Cele mai noi știri
Parteneri
x close