Antena 3 CNN Conferinţe Cele mai eficiente terapii și suplimente care ne pot prelungi tinerețea. Sfaturi de la specialiști

Cele mai eficiente terapii și suplimente care ne pot prelungi tinerețea. Sfaturi de la specialiști

Captură de ecran 2024-10-24 123410
de Ioana Coman    |    24 Oct 2024   •   12:34

Putem avea o viață lungă și frumoasă dacă adoptăm un stil de viață sănătos și dacă apelăm la cele mai inovative metode pentru prevenirea, depistarea și tratarea bolilor. Specialiștii de top prezinți în a doua zi a Longevity Expo Forum Fest ne-au dezvăluit care sunt cele mai eficiente terapii și suplimente care ne pot prelungi tinerețea. În plus, ne-au învațat cum să ne ferim şi de capcanele tehnologiei. Evenimentul a fost organizat de Revista Longevity şi de Antena 3 CNN.

Medicina regenerativă a fost una dintre principalele teme dezbătute de specialiștii de top prezenti la cea de a doua zi a Longevity Expo Forum Fest. Experții ne-au dezvăluit cum ne putem prelungi tinerețea apelând la cele mai eficiente și potrivite proceduri si terapii.

Dr. Constantin Stan, chirurg plastician: Medicina regenerativă este acea parte a vieții noastre de zi cu zi din clinică în care, folosind resursele proprii ale organismului, dar și alte terapii ajutătoare, reușim să stimulăm acea parte pozitivă a corpului uman.

Secretul încetinirii îmbătrânirii constă și într-un mod de viață echilibrat, făra stres și fără a fi presați de trecerea timpului, spun specialiștii.

Dr. Constantin Stan, chirurg plastician: Nu contează cum arătăm, ci contează cum ne mișcăm și cum ne simțim. De aceea totul trebuie să fie în ceea ce eu aș numi un alt cuvânt pe care îl puteți pune alături de longevitate, armonie, armonia internă, armonia cu exteriorul, armonia cu ceea ce suntem în realitate.

Oamenii de ştiinţă au descoperit chiar si o metodă prin care pot depista si stopa boala Alzheimer cu 10 sau 15 ani înainte de apariția primelor simptome.

Dr. Adrian Stănescu, medic Gerontologie și Geriatrie: Hipocampul este prima structură implicată în alzheimer și practic poate să apară chiar și cu 10 ani înainte de boala în sine de demență. Deci practic noi putem face acest diagnostic precoce și predicția prin markeri din lichidul cefalorahidian. Dar volumetria este o investigație non-invazivă. Deci nu mai avem niciun dubiu că persoana respectivă va face alzaimer. Și noi trebuie să începem măsurile de mai accentuate de atât de terapie, cât și de terapie, să spunem alopată, cât și complementară.

Pentru o viață lungă și sanatoasa avem și mare nevoie de prevenție.

Andreea Ivan, farmacist: În România, bolile cardio vasculare rămân principala cauză de mortalitate. Prin inițiativele noastre ne dorim să schimbăm această realitate. La fel de importantă este și campania noastră împotriva luptei diabetului zaharat,încurajând astfel prevenirea și gestionarea acestei afecțiuni.

Pentru a încetini procesul de îmbătrânire extrem de importantă este și îngrijirea pielii. De pilda un tratament facial adaptat fiecărei persoane în parte poate face minuni, spun experții.  

Dr. Ana Oleniuc, Medic geriatru și gerontolog: Georovitalu și-a regăsit locul clar și demonstrat ca tratament anti-îmbătrânire. E demonstrat științific că întârzie procesul de îmbătrânire și ajută la tratarea, diminuarea, ameliorarea bolilor colaterale. Dar este un tratament personalizat, început la o vârstă tânără, relativ 40 de ani, care ne ajută să prevenim bătrânețea, să îmbătrânim frumos și demn.

Cel mai mare eveniment din România despre inovatie și cercetare în domeniul Longevității a fost organizat de revista Longevity si Antena 3 CNN.

×
Parteneri
x close