Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Asigurare medicală pentru boli grave care oferă peste 2 milioane euro pentru tratament în străinătate în schimbul unei sume lunare mici

Asigurare medicală pentru boli grave care oferă peste 2 milioane euro pentru tratament în străinătate în schimbul unei sume lunare mici

un doctor se tine de mana cu un pacient
Asigurare medicală care oferă două milioane de euro, pentru o rată lunară nesemnificativă. FOTO: Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Oct 2024   •   13:56

Cel mai aşteptat eveniment despre inovaţie şi cercetare în domeniul longevităţii a început deja la Bucureşti. Pe parcursul a două zile vor fi 10 mini-conferințe despre ultimele tendințe în longevitate în cadrul cărora vor vorbi cei mai respectați specialiști din ţară şi stăinătate. De la ei vom afla care sunt cele mai eficiente tratamente, metode și  proceduri pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

De asemenea, specialiștii în asigurări discută despre opțiunile disponibile pentru români de a se proteja financiar împotriva impactului unei boli, în cazul în care aceasta apare, și despre avantajele pe care le oferă astfel de soluții.

”În momentul de față, inclusiv în România, sunt sunt valabile și sunt accesibile servicii care scanează mult mai mult decât starea generală de de sănătate. Adică poți afla din timp predispoziții, că de despre asta vorbim. Am predispoziție să fac boala asta sau nu am. Și atunci, dacă știi că ai predispoziție, poți să-ți creezi un comportament ca atare, în relația cu medicul, să ai un stil de viață care să te ducă să eviți dezvoltarea acelei boli sau să o întârzii dacă cumva ai o predispoziție genetică”, a explicat Lăcrămioara Frăsineanu, project manager al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. 

”Ne ajută de multe ori să evităm dezvoltarea bolii respective. Adică aici putem să ne referim și la patologia neurodegenerativă. Dacă noi avem o predispoziție familială să dezvoltăm o astfel de patologie, putem să facem ceva să ne antrenăm mintea, să facem sport, să luăm suplimentele potrivite, dar toate sub coordonare medicală, evident, în așa fel încât să întârziem debutul bolii sau poate să nu debuteze niciodată”, a explicat și Raluca Prodan în cadrul conferinței.

Asigurare care acoperă două milioane de euro

Bolile grave sunt printre cele mai mari îngrijorări ale românilor când vine vorba de sănătate. Pentru 1 din 2 români cancerul reprezintă principala problemã de sanatate care íí preocupa, urmata de afectiunile inimii, potrivit unui studiu realizat de Ipsos anul trecut. Diagnosticarea precoce creste semnificativ ratele de supravietuire in cazul multor boli critice, in special în cazurile de cancer. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sănătătii (OMS), un diagnostic timpuriu permite tratamente mai eficiente, deoarece interventia are loc când boala este într-un stadiu incipient. Si exista solutii care pot ajuta la diagnosticarea rapida si accesul la tratament personalizat. De exemplu, recent, în România a fost lansata o asigurare medicala care oferă celor care se confruntă cu suspiciunea unei boli grave peste două milioane de euro pentru diagnosticare rapidă în România și tratament în străinătate.

”Știm cu toții că de cele mai multe ori reacționăm la frică și pandemia cred că ne-a arătat destul de bine lucrul ăsta, cel puțin în zona de asigurări am văzut un interes foarte crescut după pandemie. Oamenii au început să conștientizeze faptul că avem nevoie de asigurări bune de sănătate, faptul că așa cum am trecut de la ”nu o să mi se întâmple mie” la ”mi s-a întâmplat sau i s-a întâmplat cuiva drag” și atunci conștientizarea asta normal că a crescut și interesul pentru soluții în sfera asigurărilor.

În ceea ce privește tipurile de asigurări, ele pot fi multiple, așa cum menționam și mai devreme, și pot acoperi diverse nevoi. Există asigurări simple, care acoperă doar zona de prevenție, asigurări mai complexe, care îți oferă acces în spitale private din România și acoperă tratamentul, intervențiile chirurgicale, spitalizarea, dar în același timp există și soluții mai complexe pentru boli grave. 

Chiar la începutul acestui an am lansat o asigurare de boli grave, Premium Care Abroad, care oferă peste 2 milioane de euro pentru tratament în străinătate. Dar nu doar atât. Susținem pacientul pe tot parcursul călătoriei spre vindecare, de la suspiciune până la tratament și vindecare”, a explicat și Cristina Netea, reprezentant al NN Asigurări de Viață. 

×
Parteneri
x close