Antena 3 CNN Politică Ponta: Voi lua măsuri ca decizia de a sprijini candidaţii USL să fie respectată şi la Buzău

Ponta: Voi lua măsuri ca decizia de a sprijini candidaţii USL să fie respectată şi la Buzău

Ponta: Voi lua măsuri ca decizia de a sprijini candidaţii USL să fie respectată şi la Buzău
Foto: Mediafax
21 Mai 2012   •   15:01

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, împreună cu secretarul general, Liviu Dragnea, va lua măsuri pentru ca decizia privind sprijinirea candidaţilor desemnaţi de USL şi nu a altora să fie respectată inclusiv la Buzău, informează Mediafax. El a precizat că regretă ceea ce s-a întâmplat la Buzău.
  
Ponta a făcut această declaraţie în conferinţa USL, după ce liderul PNL, Crin Antonescu, a deschis acest subiect.
   
"Avem o singură situaţie specială: la Buzău, unde au apărut nişte materiale electorale - panouri, bannere, fly-ere, calendare şi alte lucruri - în care se vorbeşte despre faptul că unul dintre candidaţii USL nu l-ar susţine pe celălalt. Poziţia USL, a PSD, preşedintele partidului este aici, este categorică: peste tot, inclusiv la Buzău, toţi membrii şi susţinătorii noştri sunt chemaţi să voteze candidaţii USL şi nu alţii, pentru că acesta este sensul construcţiei politice pe care am făcut-o şi variantei în care am ales să candidăm", a spus Antonescu.

El a ţinut în mod special să comunice acest lucru în conferinţa de presă, imediat după ce Ponta anunţase că se poate trece la sesiunea de întrebări adresate de jurnalişti.
   
"Confirm că e vorba de Buzău. Acolo consider cu totul anormal faptul că primarul şi candidatul USL susţine un alt candidat la Consiliul Judeţean decât candidatul USL", a spus Ponta, ca reacţie la declaraţiile lui Antonescu.
   
Ponta a adăugat că poziţia PSD şi a USL este foarte clară şi vizează faptul că toţi candidaţii sunt cei desemnaţi de USL.
   
"Împreună cu secretarul general vom lua măsuri ca, în practică, această decizie să fie respectată absolut peste tot. Regret incidentele de acolo şi ne îndreptăm cu înţelepciunea şi solidaritatea de care am dat dovadă în toate celelalte judeţe", a spus Ponta.
   
Candidatul USL la CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, i-a acuzat recent pe independentul Victor Mocanu şi pe preşedintele PSD Buzău că folosesc ilegal numele său în campanie, după ce în ziare locale a apărut, marţi, un material electoral cu imaginea lui Constantin Boşcodeală cu mesajul: "Nu îl susţin pe Bîgiu".
   
Marţi, în mai multe ziare locale a apărut un material electoral comandat şi plătit care-l înfăţişează pe candidatul USL la Primăria Buzău, primarul Constantin Boşcodeală, din mesajul conţinut în această machetă reieşind că edilul buzoian nu îl susţine pe candidatul USL la Consiliul Judeţean Buzău, senatorul PNL Cristi Bîgiu.
   
Textul conţinut de materialul electoral este: "Susţin competenţa, inteligenţa, decenţa. Îl susţin pe Victor Mocanu. Nu îl susţin pe Bîgiu!".
   


×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close