Antena 3 CNN Campanii Romania la vot PC Covasna intră în campania electorală cu mesajul „Opreşte scripcăreala!“

PC Covasna intră în campania electorală cu mesajul „Opreşte scripcăreala!“

PC Covasna intră în campania electorală cu mesajul „Opreşte scripcăreala!“
Foto: Mediafax
17 Mai 2012   •   17:02

Partidul Conservator (PC) Covasna a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că şi-a lansat campania electorală în mediul virtual sub sloganul „Opreşte scripcăreala!“, informează Agerpres.

Liderul PC Covasna, Dan Suciu precizează că această campanie se va desfăşura în reţele de socializare online şi constă în 'îndemnarea prietenilor de a posta sloganul 'Opreşte scripcăreala!' în locul pozelor personale'. Acesta a definit cuvântul „scripcăreală“ drept „cheltuirea de sume nejustificat de mari din banii publici pentru investiţii şi servicii.“

Suciu menţionează că PC Covasna propune electoratului ca la alegerile locale să aibă drept criteriu de selecţie participarea sau neparticiparea candidaţilor la „jefuirea“ banilor publici şi să nu cadă în „capcana“ „Ne-au furat, dar au făcut câte ceva...“

„Estimăm că în timpul guvernării UDMR-PDL, din bugetul naţional, bugetele administraţiilor locale şi ale companiilor de stat au fost sifonate peste 100 miliarde de euro, pe principiul realizării de investiţii şi cheltuieli publice la preţuri de trei, cinci, zece sau o sută de ori mai mari decât costurile reale (...) Apreciem că nici un primar, preşedinte de consiliu judeţean, consilier local sau judeţean nu mai are ce căuta într-o funcţie publică dacă a făcut 'scripcăreli', adică a iniţiat sau aprobat hotărâri de consilii locale sau judeţene prin care s-au plătit din banii publici sume exagerate pentru borduri, patinoare, sensuri giratorii, ş.a.m.d“, se arată în comunicat.

Liderul PC menţionează, de asemenea, că electoratul trebuie să conştientizeze că este „responsabil de calitatea aleşilor locali“, că banii publici 'nu sunt o comoară găsită pe fundul oceanului de către Boc, Udrea, Borbely şi primarii lor care fac favoruri şi milostenie cetăţenilor amărâţi', ci sunt bani munciţi din greu“ de către toţi cei care plătesc taxe şi impozite.

„Aşadar, nu mai trebuie votaţi cei care vin acum şi ne arată borduri făcute la preţ de lingou de aur! Sunt vinovaţi atât primarii, preşedinţii de consilii judeţene, cât şi consilierii locali sau judeţeni care au votat pentru sifonarea banilor publici. Vrem ca din 100 de lei plătiţi ca impozit sau taxă de către români, să se întoarcă înapoi către aceştia sub formă de investiţii sau servicii publice tot 100 de lei, nu trei lei, nu cinci lei sau zero lei şi nici 99 lei. Impozitele românilor trebuie să se întoarcă la ei până la ultima leţcaie!“, se mai spune în comunicat.

PC Covasna şi-a depus liste complete pentru Consiliul Judeţean şi alte trei localităţi, printre care şi municipiul Sfântu Gheorghe. De asemenea, participă la alegeri sub sigla USL în şapte localităţi din judeţul Covasna.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close