Antena 3 CNN Campanii Romania la vot De ce alegerile de duminică sunt foarte importante. Este pentru prima dată în ISTORIA Uniunii Europene când se întâmplă asta

De ce alegerile de duminică sunt foarte importante. Este pentru prima dată în ISTORIA Uniunii Europene când se întâmplă asta

De ce alegerile de duminică sunt foarte importante. Este pentru prima dată în ISTORIA Uniunii Europene când se întâmplă asta
de O.P.    |    21 Mai 2014   •   05:58

Mai sunt doar câteva zile pînă la începerea alegerilor europarlamentare, iar voturile oamenilor vor avea o importanţă mult mai mare decât în anii precedenţi.

Pentru prima dată în istoria Uniunii, Parlamentul nou ales va fi cel care va decide care va fi componenţa viitoarei Comisii Europene.

În statele Uniunii Europene, alegerile europarlamentare încep mâine şi se vor încheia duminică. La sediul Parlamentului European se fac ultimele pregătiri pentru întampinarea viitorilor deputaţi.

Una dintre primele sarcini ale noului parlament va fi să aleagă un nou preşedinte al Comisiei Europene, adică puterea executivă a UE. Candidaţii pentru celelalte portofolii din Comisie vor trece, la rândul lor, printr-un proces dur de audiere parlamentară.

Cea mai mare provocare a deputaţilor europeni va fi gestionarea finanţelor europene. Ei vor trebui să adopte planurile bugetare pe termen lung ale Uniunii şi să decidă anual, împreună cu guvernele naţionale, cum vor fi cheltuiţi banii contribuabililor, urmând să verifice apoi dacă banii au fost cheltuiţi aşa cum s-a stabilit.

Legislatura viitoare va sta sub semnul deciziei luate de guvern de creionare a unui calendar de aderare la zona euro a României.

Parlamentul European este şi locul în care cetăţenii îşi vor exprima îngrijorările. Şi nu sunt puţine.

Romanii îi vor alege pe cei 32 de deputaţi care ne vor reprezenta în noul Parlament European duminică. În total, 751 de deputaţi, din 28 de state membre, vor fi aleşi la scrutinul care începe peste 2 zile.

×
Citește mai multe din Romania la vot
» Vezi toate știrile din Romania la vot
Cele mai noi știri
Parteneri
x close