Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI PARLAMENTARE. Ce trebuie să ştii despre procesul de vot. Cât de important este VOTUL TĂU

ALEGERI PARLAMENTARE. Ce trebuie să ştii despre procesul de vot. Cât de important este VOTUL TĂU

O.P.
1 minut de citit Publicat la 05:34 09 Dec 2012 Modificat la 05:34 09 Dec 2012
ALEGERI PARLAMENTARE. Ce trebuie să ştii despre procesul de vot. Cât de important este VOTUL TĂU
Fiecare român care ajunge astăzi la urne trebuie să ştie că regulile de care trebuie să ţină cont pentru ca votul său să fie luat în considerare. Care sunt următorii paşi şi cum ar trebui să se desfăşoare procesul de vot aflaţi din acest material.

HARTA ELECTORALĂ - Aici afli primul rezultatele la Alegerile Parlamentare de duminică

În secţia de votare la care sunteţi arondat veţi putea vota doar pe baza buletinului sau a cărţii de identitate. Veţi primi două buletine de vot! Unul pentru Camera Deputaţilor, altul pentru Senat! Şi o ştampilă cu care votaţi.

Mergeţi în cabina de vot, unde intraţi doar singuri! Aplicaţi o singură dată ştampila cu menţiunea 'VOTAT' pe câte un singur chenar din cele două buletine de vot primite. Nicio ştampilă pe buletinul de vot înseamnă vot alb, adică abţinere.

Aşadar, după ce aţi pus ştampila în dreptul candidatului pe care doriţi să-l votaţi, mergeţi la urnele de vot. Împăturiţi buletinele şi le introduceţi în urna aferentă. Cel pentru Senat în urna pentru Senat, cel pentru Camera Deputaţilor, în urna pentru Camera Deputaţilor.

În cazul în care aţi ştampilat greşit, puteţi cere un alt buletin. Primul va fi anulat! Buletinul de vot poate fi schimbat o singură dată.

Procesul de votare poate fi întrerupt de preşedintele biroului electoral din motive temeinice. Însă durata totală a suspendărilor nu poate depăşi o oră, iar această măsură nu poate fi luată de mai mult de două ori.

Nu aveţi voie cu telefoane mobile în cabina de vot! Preşedintele secţiei poate anula buletinul de vot dacă a constatat că aveţi asupra dumneavoastră un telefon. Însoţitor puteţi cere doar în situaţii speciale.

Totodată, alegătorilor care refuză să semneze lista electorală permanentă li se va refuza exercitarea dreptului de vot.




×
x close