Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.
Cheile Turenilor sunt situate între comuna Tureni si satul Copaceni, în apropierea drumului national E60 (Cluj - Turda: la 23 km de Cluj-Napoca si 8 km de Turda. Cheile Turenilor sunt declarate rezervatie naturala, suprafata protejata fiind de 29 ha
Acest mic paradis este mai putin cunoscut decat Cheile Turzii, dar este la fel de grandios.
Cheile Turenilor au o lungime de 1.850 de metri, cu pereti inalti de peste 100 de metri si numeroase pesteri au fost „sculptate” de Paraul Racilor in calcare din Jurasic.
Pereti inalti cu forme interesante, acoperite de iedera sau muschi gros, ori piatra netezita de vant si ploi. Chiar daca exista peste 20 de pesteri si grote (Ex: Pestera cu Silex (64 m lungime), Pestera de sub grohotis (27,5 m), Pestera Vulturilor si Sura Mica.), accesul la acestea este anevoios si nerecomandat fara masuri de siguranta. Pe langa relieful de canion carstic, Cheile Turenilor au rezervat vizitatorilor si alte elemente deosebite. Specii rare de plante, precum Barba Ungurului, fluturi si specii emblematice de acvile si soimi ii asteapta pe curiosi.
Cheile Turenilor au fost locuite inca din epocile stravechi. Arheologii au gasit urme de locuinte care dateaza inca din mileniul al V-lea i. Cr. si apartin complexului cultural Cluj-Cheile Turzii-Lumea Noua. Alte descoperiri dateaza din perioada finala a epocii neolitice si din epoca bronzului.
Alte atractii turistice in zona sunt: Cottul Cainilor si Stâna Crinilor.
Accesul se poate face cu autoturismul din satul Copaceni ( pe langa indicatorul cu Rezervatia Arheologica Copaceni-Sandulesti, locatie de vizitat inainte de a ajunge in chei) sau pe jos din capatul satului Tureni pentru a ajunge pe innaltimile stancilor. Cu siguranta merita efortul!
Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.