Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc.
Lucru care nu e uşor mai ales în contextul internaţional al atacurilor, în mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in România.
Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui a explicat, în ediţia specială "România în mişcare" ce este iaurtul, a demontat miturile legate de iaurt:
"Nu numai iaurtul, toate produsele au o etichetă pe care se regăsesc anumiţi indicatori, grăsimi, proteine şi alţi nutrienţi. Proteina poate să fie fluctuantă în laptele crud şi atunci noi, ca să respectăm reţeta, dacă vaca dă un lapte cu 3,1 proteină iar pe etichetă scrie 3,2, noi venim cu diferenţa, pentru a aduce nivelul la cel stabilit", a explicat oficialul.
"Avem iaurtul alb. El îmbunătăţeşte, în primul rând, digestia şi creşte imunitatea organismului. De aceea recomandăm către copii şi către bătrâni. Organismul este mai slab pregătit în aceste perioade. E bun pentru imunitate, pentru o nutriţie echilibrată, pentru o digestie bună, eu aş spune că este şi antistres. "