Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare România în mişcare: Ce este fainoşagul din pate Ardealul şi cum rezistă o conservă doi ani de zile

România în mişcare: Ce este fainoşagul din pate Ardealul şi cum rezistă o conservă doi ani de zile

1 minut de citit Publicat la 10:56 28 Apr 2013 Modificat la 10:56 28 Apr 2013
 România în mişcare: Ce este fainoşagul din pate Ardealul şi cum rezistă o conservă doi ani de zile
Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc. Lucru care nu e uşor mai ales în contextul internaţional al atacurilor, în mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in România.
 
În urmă cu 17 ani, la Covasna se produceau primele conserve de pate, sub denumirea brandului Ardealul. 6 angajati reuşeau pe atunci să ţină pe picioare producţia de aproximativ 300 de kilograme pe zi de conserve de ficat de porc. Acum, 130 de angajaţi reuşesc să scoată pe banda de producţie 20 de tone de conserve. Pentru asta, totul este important, de la ingredientele folosite in compusul produsului finit, pana la etichetare.
 
În 2005, fabrica Ardealul a devenit parte a grupului norvegian Orkla Foods, şi automat, au crescut şi standardele.
 
O conservă are în medie, un termen de valabilitate de 2 ani. Cum se face insa ca un aliment sa reziste atat? Investitiile in aparatura de specialitate au aici un rol extrem de important.
 
Siguranta produselor oferite este insa cel mai important criteriu pentru consumatori. Fabrica din Covasna se bucura de implementarea celor mai inalte standarde de calitate.
 
Cand spui pate Ardealul, iti vine in minte Fainoşagul, termen care a consacrat acest produs prin spoturile publicitare. Ce inseamna defapt acest lucru?
 
"Fainosagul este mixul nostru de condimente completat de dibacia si priceperea ardeleneasca. Dibacia vine din pregatirea si competentele oamenilor care lucreaza la productie Ardealul", explică Liliana Fătu, specialist cercetare şi dezvoltare. 
 
Dupa un lung proces de fabricatie, conservele de pate ajung pe rafturile din magazine si apoi pe mesele romanilor sub diverse sortimente si gusturi. 
 

×
x close