Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Drapelul României, ridicat în cetatea Marii Uniri. Pregătirile pentru ziua de 27 Mai au intrat în linie dreaptă

Drapelul României, ridicat în cetatea Marii Uniri. Pregătirile pentru ziua de 27 Mai au intrat în linie dreaptă

O.P.
2 minute de citit Publicat la 06:36 24 Mai 2013 Modificat la 06:36 24 Mai 2013
Drapelul României, ridicat în cetatea Marii Uniri. Pregătirile pentru ziua de 27 Mai au intrat în linie dreaptă
Mai sunt doar câteva zile până când România va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag din lume.  Până atunci, se fac ultimele pregătiri pentru ca totul să iasă perfect.

Peste 2.500 de saci cu nisip, în culorile tricolorului, au fost transportaţi la Aerodromul Clinceni.  Sacii cu nisip au fost pregătiţi pentru ca drapelul, care va fi întins pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi, să nu fie luat de vânt.

Până atunci, încercăm să păşim pe urmele istoriei şi să punem tricolorul la loc de cinste.  Adi Ursu a fost la Alba Iulia şi a înălţat drapelul deasupra cetăţii Marii Uniri.

În inima Transilvaniei se înalţă una din cele 7 minuni ale României: Cetatea din Alba Iulia. În 1600, Alba Iulia devenea prima capitală a celor 3 ţări româneşti: Transilvania, Ţara Românească şi Moldova, unite sub sceptrul voievodului Mihai Viteazul.

Apoi, Marea Unire din 1918 a fost consfinţită tot la Alba Iulia transformând oraşul în simbol al românismului.

În cetatea Marii Uniri, ceremonia înălţării tricolorul românesc este nu doar solemnă ci şi emoţionantă de fiecare dată.

Alexandra a ales să-şi servească patria şi spune că un militar are nevoie în primul rând de trei calităţi. 

Eleva vrea să devină medic militar. O meserie inspirată de profesia mamei ei şi care ar putea să o poarte în zonele de conflict, peste graniţe. Ea spune că e important ca orice militar să nu uite de unde a plecat.

Drapelul are întotdeauna un loc special în inima românilor şi mai ales a militarilor.

În 27 mai 2013 Antena 3 şi  fabricadesteaguri.eu oferă românilor un cadou: cel mai mare steag naţional din lume. Uriaşul drapel are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri şi cântăreşte 5 tone.

Steagul va fi desfăşurat pe Aerodromul Clinceni şi va fi omologat în GUINNESS WORLD RECORDS™.

Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu Rompetrol, Novensys, FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the sky şi Caroli.


Cu origini româneşti, Rompetrol are o tradiţie de peste 40 de ani în industria petrolului, diversificându-şi activităţile şi operatiunile în rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale. Aceasta sustine astfel imaginea si prezenta Romaniei in 13 tari, raspandite peste 3 mari - Marea Neagra, Marea Caspica si Mediterana, dar si trei continente - Europa, Africa si Asia.
In prezent, Grupul Rompetrol este detinut integral de KazMunayGas – compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan.

Caroli, brandul românesc autentic al liderului pe piața de mezeluri din România, se alătură initiativei Antena 3 de a înscrie drapelul României în recordurile lumii omologate de GUINNESS WORLD RECORDS™.

De asemenea, în ziua cea mare, Antena 3 va avea un studio de televiziune aflat la 50 de metri înălţime, primul studio de acest fel din lume, folosind conceptul revoluţionar Dinner in the sky.




×
x close