În fiecare an, pe 30 noiembrie este forfotă mare în depourile Regiei Autonome de Transport Bucureşti. Steguleţele sunt scoase de la păstrare, şterse de praf şi montate. Câte două pe fiecare mijloc de transport în comun. Valentin Culea coordonează depouri de mai bine de un deceniu şi prin mâini i-au trecut mii de steguleţe. Cel mai greu i-a fost în 2010, când ploaia îngheţată a distrus jumătate din recuzită.
Fiecare depou din Bucureşti este implicat în această operaţiune, pentru că trebuie montate peste patru mii de steguleţe pe autobuze, troleibuze şi tramvaie. În urmă cu doi ani, la fel de multe steaguri scotea pe marile bulevarde şi Administraţia Străzilor. Acestea au fost însă furate de hoţi, care sunt intersesaţi mai mult de lancea de aluminiu pe care sunt fixate decât de simbolistică.
Drapelele nu stau arborate mult timp. În noaptea de 1 Decembrie sunt adunate, curăţate şi depozitate într-un special de unde sunt scoase doar la următorul eveniment naţional.
Vă îndemnăm şi pe dumneavoastră să dovediţi că tricolorul este un simbol cu care vă mândriţi. Este foarte simplu! Puteţi pune un steag la balcon, în curte sau puteţi lega o panglică tricoloră la oglinda maşinii. Astfel vom arăta că drapelul ne reprezintă!
Vă aşteptăm fotografiile, filmuleţele sau ideile despre campanie la adresa de mail [email protected], sau puteţi sa le postaţi direct pe pagina de Facebook Drapelul României.
Cea mai inspirată postare va primi de Ziua Naţională un cadou surpriză, în platoul Antena 3 !