Antena 3 CNN Best Bet cu Mircea Badea Barcelona-Napoli, în Europa League. Mircea Badea: "Echipe absolut capricioase"

Barcelona-Napoli, în Europa League. Mircea Badea: "Echipe absolut capricioase"

Un sezon dezastruos pentru catalani în Liga Campionilor și la Liga. Napoli are șanse la titlu în Serie A și nu e neapărat interesată de Europa League.

New Project - 2022-02-17T125717.100
Barcelona-Napoli, ultima competiție în care Barca poate câștiga trofeul Sursa foto: Hepta | DPA Images / Sara Arib
17 Feb 2022   •   14:13

Barcelona va căuta să-și asigure un avantaj liniștitor pentru partida retur. Gigantul catalan a ”retrogradat” în Europa League după ce nu a ocupat decât locul 3 în grupa de Champions League, în spatele celor de la Bayern Munchen și Benfica Lisabona.

Pentru prima dată în ultimii 17 ani Barca nu a reușit să treacă de grupele eliminatorii, pierzând trei din cele 6 partide dintr-o grupă din care a mai făcut parte și trupa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

Europa League reprezintă singura șansă pentru catalani de a mai câștigat un trofeu în acest an. Asta pentru că au fost eliminați din Copa del Rey, iar în La Liga sunt abia pe locul 4, la 15 puncte în spatele liderului Real Madrid. Duminică, în derby-ul Cataluniei cu Espanyol, a scos un egal cu forcepsul, în prelungiri, 2-2.

Barca a jucat ultima dată în Cupa UEFA acum 17 ani

Barcelona nu a mai jucat în Cupa UEFA din sezonul 2003-2004, când a fost eliminată de Celtic Glasgow, în turul 4. Statistica spune că Barca a pierdut în mod îngrijorător trei dintre ultimele cinci meciuri europene pe teren propriu, dar este neînvinsă în ultimele opt meciuri din Cupa UEFA pe Camp Nou, înregistrând cinci victorii în acest parcurs.

Barca-Napoli s-au întâlnit ultima oară în faza optimilor de finală a Ligii Campionilor în 2020. Spaniolii s-au calificat după 4-2 la total: 1-1 în Italia și 3-1 pe Camp Nou.

Napoli joacă pentru a noua oară în turul eliminatoriu al Europa League, un record competițional alături de Ajax Amsterdam și Olympiacos Pireu. Trupa italiană a fost eliminată.

Napoli și-a rezervat locul în turul eliminatoriu al competiției din acest sezon terminând pe locul al doilea în Grupa C, adunând 10 puncte din șase meciuri împotriva celor de la Spartak Moscova, Leicester City și Legia Varșovia.

Napoli, mai interesată de titlu în Italia

Trupa lui Luciano Spalletti vine după un 1-1 cu Inter Milano în Serie A, fiind pe locul trei în clasament, la doar două puncte în spatele liderului AC Milan. Așa că pe napolitani ar părea că-i interesează mai mult să rămână în cursa pentru titlu.

Napoli a câștigat 6 meciuri, a terminat la egalitate în alte 6 partide și a pierdut 8 întâlniri din ultimele 20 de meciuri împotriva cluburilor spaniole în competiția UEFA.

Au pierdut în șapte din cele 10 vizite în Spania, inclusiv o înfrângere cu 1-3, de care am amintit, pe Camp Nou.

La Barcelona nu vor juca Samuel Umtiti, Ansu Fati, Sergi Roberto și Alejandro Balde din cauza unor accidentări, în timp ce Clement Lenglet și Memphis Depay sunt incerți. Dani Alves nu a fost inclus în lot pentru ultimele etape ale Ligii Europa.

Pierre-Emerick Aubameyang, transferat în această iarnă, face eforturi pentru a-și face debutul cu dreptul pentru catalani. Ar putea începe în centrul atacului, ajutat de Adama Traore și Gavi.

Cât despre Napoli, Matteo Politano și Hirving Lozano sunt amândoi accidentați, în timp ce fundașul împrumutat de la Manchester United, Axel Tuanzebe nu a fost inclus în lotul Europa League.

Formații probabile

Barcelona

Ter Stegen - Dest, Pique, Garcia, Alba; F de Jong, Busquets, Pedri; Traore, Aubameyang, Gavi

Napoli

Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui - Anguissa, Ruiz; Elmas, Zielinski, Insigne; Osimhen

Pronostic Mircea Badea

"Barcelona-Napoli, tusea și junghiul din punct de vedere al pariurilor. Echipe absolut capricioase. Barcelona a ieșit din Ligă, praf. Dar în ultima perioadă am văzut că dă goluri. Și dă, dar și ia. Și Napoli la fel. Cred că ar fi: AMBELE ECHIPE MARCHEAZĂ (COTĂ 1:65 MOZZARTBET)".

×
Subiecte în articol: Best Bet cu Mircea Badea
Cele mai noi știri
Parteneri
x close