Antena 3 CNN Be EU Viermii galbeni de făină, aprobaţi ca aliment în Uniunea Europeană. Trebuie să fie uscaţi

Viermii galbeni de făină, aprobaţi ca aliment în Uniunea Europeană. Trebuie să fie uscaţi

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 17:19 04 Mai 2021 Modificat la 17:19 04 Mai 2021
o_1f4rruac6h173ma1nrs11ijpp5b.jpg

Această primă autorizare de introducere a viermilor galbeni de făină pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția UE către un sistem alimentar mai durabil, în contextul în care milioane de oameni consumă deja zilnic insecte, precizează un comunicat de pe site-ul Comisiei Europene.

În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.

Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.

×
x close