Antena 3 CNN Be EU Victor Negrescu: "Parlamentul European s-a luptat pentru tineri. Diplomele valorează mai puţin acum pe piaţa muncii, din păcate"

Victor Negrescu: "Parlamentul European s-a luptat pentru tineri. Diplomele valorează mai puţin acum pe piaţa muncii, din păcate"

Parlamentul European s-a luptat pentru tineri şi a schimbat perspectiva absolvenţilor pentru piaţa muncii, spune europarlamentarul Victor Negrescu.

de Milena Niță    |    18 Mai 2024   •   10:26

Au fost deschise mai multe oportunităţi pentru aceştia, indiferent de ţară, însă diplomele, din păcate, valorează mai puţin acum pe piaţa muncii.

"Am creat la nivel european o serie de standarde comune pentru diferite profesii, de exemplu pe zona tehnică. Astăzi dacă un tânăr, de exemplu, urmează un liceu profesional, acele diplome pe care le eliberează statul român sunt echivalate automat în celelalte state europene. Și asta e foarte important. 

Mai mult decât atât. Noi mergem și pe zona de recunoaștere la nivel universitar și acum ați văzut propunerea susținută și de Parlamentul European pentru crearea unor diplome europene. 

În această logică ne-a fixat o țintă. La finalul anului 2025 vom finaliza implementarea zonei europene a educației care va conferi, practic, această recunoaștere automată a studiilor și diplomelor. 

Asta înseamnă că, de exemplu, tinerii români care astăzi studiază în afara țării se pot întoarce mai ușor acasă. Și asta ne-am dorit și prin aceste măsuri pe care le-am promovat aici la Bruxelles", a explicat Victor Negrescu, europarlamentar şi chestor al PE, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

"În plus, Parlamentul European s-a luptat pentru tineri. Zeci de mii de tineri pot călători, studia, învăţa o meserie într-un alt stat european, datorită programului Erasmus. Din păcate, diplomele valorează mai puţin acum pe piaţa muncii.

Trebuie să facem mai mult şi totul porneşte de la alocări financiare", a adăugat Victor Negrescu.

×
Subiecte în articol: be EU victor negrescu diplome piata muncii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close