Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen dezvăluie ce a pregătit Uniunea Europeană pentru Rusia, la un an de la începerea războiului în Ucraina

Ursula von der Leyen dezvăluie ce a pregătit Uniunea Europeană pentru Rusia, la un an de la începerea războiului în Ucraina

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a afirmat la Kiev că Uniunea Europeană intenționează să aplice o nouă serie de sancțiuni Rusiei până pe 24 februarie, când va fi marcat un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Von der Leyen si Zelenski
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2023   •   18:30

"Până pe 24 februarie, exact la un an de la începerea invaziei, avem intenția de a aplica al zecelea pachet de sancțiuni. Astăzi, Rusia plătește un tribut greu, deoarece sancțiunile noastre îi erodează economia și o dau înapoi cu o generație", a susținut von der Leyen.

Propunerea Comisiei Europene privind noile sancțiuni va trebui aprobată de Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene.

Întrebată la Kiev despre eforturile Kievului în combaterea corupției, Ursula von der Leyen a salutat ceea ce ea a numit reacția "rapidă la nivel politic" pentru obținerea de "rezultate tangibile".

Presa internațională a relatat că numeroși oficiali guvernamentali ucraineni au fost demiși recent, pe fondul acuzațiilor de corupție.

Citește și: Locuința unui fost ministru de Interne, percheziționată în ancheta prăbușirii elicopterului Airbus 

Kievul ia în calcul o nouă invazie pe trei direcții, la un an de când Rusia a început războiul

Ucraina se așteaptă la o "escaladare majoră" din partea Rusiei în perioada care coincide cu împlinirea unui an de la invazia din 24 februarie 2022.

"Cele mai grele bătălii sunt cele care vor urma", a spus într-un interviu Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

El nu exclude ca președintele rus Vladimir Putin să ordone un alt atac concertat masiv dinspre nord, sud și est, așa cum s-a întâmplat în urmă cu aproape un an.

Ar fi o mișcare prin care Moscova ar putea alege să marcheze un an de război, în contextul în care nu are, momentan, succese militare semnificative de raportat.

Foto: Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, la Kiev, 2 februarie 2023

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen sanctiuni Rusia razboi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close