Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile la adresa Rusiei, pentru anexarea Crimeei

Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile la adresa Rusiei, pentru anexarea Crimeei

Alexandru Negrici
1 minut de citit Publicat la 15:31 21 Iun 2021 Modificat la 15:39 21 Iun 2021
o_1f8n8nqrl1e381uqe1nrr16e91gptb.jpg
Sursa foto: Getty

Măsurile restrictive în vigoare vizează importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE, precum și investițiile în infrastructură sau financiare și serviciile de turism în Crimeea sau Sevastopol.

Exporturile de anumite bunuri și tehnologii către societăți din Crimeea sau destinate utilizării în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale sunt, de asemenea, supuse restricțiilor UE.

UE nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă și continuă să condamne această încălcare a dreptului internațional, în conformitate cu declarația Înaltului Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, în numele UE, din 16 martie 2020.

Sancțiunile au fost introduse pentru prima dată în iunie 2014, ca răspuns la încercările de a submina în mod deliberat integritatea teritorială a Ucrainei și de a destabiliza țara.

Alte măsuri ale UE instituite ca răspuns la criza din Ucraina includ sancțiuni economice care vizează sectoare specifice ale economiei ruse și măsuri restrictive individuale.

Anunțul Uniunii vine în urma noilor sancțiuni la adresa Rusiei, anunțate de SUA, pe fondul modului abuziv în care disidentului Aleksei Navalnîi a fost încarcerat.

Singurul răspuns, în acest moment, din partea Rusiei este referitor la anunțul Statelor Unite. Ambasadorul Federației Ruse la Washington s-a declarat nemulțumit de decizia americanilor, care a venit în ciuda Summit-ului de la Geneva.

×
Etichete: Crimeei
x close