Antena 3 CNN Be EU Ţara europeană care a primit 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Ţara europeană care a primit 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Uniunea Europeană (UE) a plătit unei ţări europene 6,3 miliarde de euro, în cadrul ajutoarelor de relansarea economică, în urma pandemiei Covid-19.

comisia europeana
Ţara europeană care a primit 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   17:28

UE a plătit Poloniei 6,3 miliarde de euro. Fostul Guvern naţionalist şi conservator polonez, îndepărtat de la putere în octombrie, a impus reforme ale sistemului judiciar polonez prin care a încălcat statul de drept, acuză UE, care a decis să blocheze aceste fonduri.

Comisia Europeană (CE) a anunţat că este necesar ca Varşovia să atingă anumite ”jaloane” în independenţa puterii judiciare, pentru a obţine acces la aceste fonduri.

Ministrul polonez însărcinat cu Fondurile şi Politici Regionale, Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz a salutat tranşa şi a subliniat că valoarea aderării la UE este mai presus de bani.

"A face parte din UE dă roade, dar UE nu înseamnă doar bani, lucru pe care predecesorii nioştri l-au uitat", scrie ea pe X.

Polonia urmează să primească granturi în valoare de 25,3 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 34,5 miliarde de euro în planul de redresare post-covid.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close