Antena 3 CNN Be EU Acordurile care vor ajuta Europa să îşi asigure materii prime. Europarlamentarul Margarida Marques: "Este foarte important să ne diversificăm partenerii"

Acordurile care vor ajuta Europa să îşi asigure materii prime. Europarlamentarul Margarida Marques: "Este foarte important să ne diversificăm partenerii"

Uniunea Europeană caută soluţii pentru a-şi asigura lanţuri de aprovizionare stabile, atât din punct de vedere energetic dar şi al materiilor prime.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   11:16

Este o concurenţă uriaşă pe pieţe în aceste domenii, iar China a devenit unul dintre jucătorii cei mai importanţi, în special în privinţa materiilor prime.

Sunt în lucru acum mai multe acorduri care ar oferi mai multă autonomie.

Europarlamentarul Margarida Marques a declarat sâmbătă, la "Be EU", că "este foarte important să ne diversificăm partenerii din lume".

"O prioritate este să mergem mai departe și să încheiem acordul UE-Mercosur. Am încheiat, în urmă cu câteva zile, votul privind acordul UE-Chile. Acesta este unul important. Dar trebuie să avem un acord UE-Mercosur.

Mai există un acord la care trebuie să lucrăm, este vorba și de acordul UE-India. De asemenea, este foarte important să ne diversificăm partenerii din lume", a spus ea.

Porturile europene sunt acum sub atac

Iuliu Winkler, europarlamentar, a precizat că porturile Uniunii Europene se află sub un atac.

"Vedem că avem nevoie de o strategie pentru porturi și am lucrat pe o asemenea strategie în ultimele luni. Porturile sunt niște hub-uri importante pentru comerțul global, iar porturile Uniunii Europene se află sub un atac.

Este un atac concentrat, este un atac foarte bine gândit în ceea ce privește politica investițională și posibilitatea de a cumpăra tot ceea ce este de vânzare. Cine este atacatorul? China, bineînțeles", a spus Iuliu Winkler la Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close