Antena 3 CNN Be EU Ce vrea să facă Uniunea Europeană cu banii pentru 2022. Sănătatea, principala preocupare | ”Nu mai putem lupta cu virusul ca în Evul Mediu”

Ce vrea să facă Uniunea Europeană cu banii pentru 2022. Sănătatea, principala preocupare | ”Nu mai putem lupta cu virusul ca în Evul Mediu”

Uniunea Europeană își stabilește prioritățile pentru 2022 odată cu realizarea strategiei bugetare. În ce se va investi în acest an? Eurodeputatul spaniol Luis Garicano vorbește în cadrul unui nou episod din be.EU despre sănătate, piața de muncă europeană, schimbări climatice și digitalizare.

uniunea-europeana-buget-2022
Ce vrea să facă Uniunea Europeană cu banii pentru 2022 Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    22 Ian 2022   •   10:36

În contextul pandemiei de COVID-19, principala preocupare a Uniunii Europene este combaterea răspândirii virusului.

„Bugetul este un instrument al politicului. Cu bugetul poți schimba lumea. Am realizat mult cu bugetul din 2021, sub conducerea lui Nicu Ștefănuță, din partea USR-Plus. 

Primul domeniu pentru care avem nevoie de mulți bani este sănătatea. Nu putem continua să luptăm cu virusul ca în Evul Mediu, cu izolare, cu stat acasă. Trebuie ca sisteme noastre de sănătate să fie destul de puternice pentru a face față numărului de cazuri, dacă virusul reapare și trebuie ca populația să fie vaccinată.

Pe locul al doilea cred că sunt tinerii și afacerile mici, care au nevoie de acces la piața europeană. De aceea Erasmus, programul care permite elevilor să meargă oriunde în Europa pentru studia, Horizon, care permite oamenilor să facă cercetare pe bani europeni, sunt foarte importante.”

O altă prioritate a Uniunii Europene este lupta contra schimbărilor climatice, mai spune Luis Garicano:

„Europa și-a asumat răspunderea de a fi un lider la nivel mondial, dar este important să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Nu putem lupta împotriva schimbărilor climatice cu riscul ca unii cetățeni să nu aibă căldură sau ca unele afaceri să nu mai aibă electricitate.”

Interviul integral în video:

 


 

×
Subiecte în articol: bani buget
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close