Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană UE va da bani din fondul de urgență pentru cei afectați de inundații. Delphine Colard: Parlamentul a adoptat rezoluția

UE va da bani din fondul de urgență pentru cei afectați de inundații. Delphine Colard: Parlamentul a adoptat rezoluția

Delphine Colard
Uniunea Europeană va oferi bani din fondul de urgență pentru a ajuta persoanele afectate de inundații. Sursă foto: Captură video
de Andreea Ştefan    |    28 Sep 2024   •   16:44

Delphine Colard, purtătorul de cuvânt interimar al Parlamentului European, a anunțat în cadrul emisiunii Be EU de la Antena 3 CNN că Parlamentul European a adoptat rezoluția pentru a trimite ajutoare persoanelor afectate de inundații.

În ultima perioadă, mai multe state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, s-au confruntat cu inundațiile din cauza fenomenelor meteo extreme. 

În acest context, Uniunea Europeană va oferi bani din fondul de urgență pentru a ajuta persoanele afectate de inundații.

„Comisia are posibilitatea de a sprijini statele membre prin mecanisme de protecție civilă sau prin activarea sprijinului în bani. De fapt, aceasta este ideea ce stă la baza Uniunii Europene - această solidaritate. Dar este important și ca aceste evenimente să fie discutate imediat în plen.

Acesta este și motivul pentru care ordinea de zi a fost modificată, pentru a ne asigura că dezbaterea principală din plen se concentrează pe inundații și pe consecințele teribile ale acestora pentru populație, pentru a vedea ce poate face UE pentru a sprijini în mod direct regiunile afectate și refacerea acestora într-un fel. Asta e ceea ce se va întâmpla și va exista o rezoluție, de asemenea, adoptată joi pentru a ghida Comisia în acțiunile sale”, a spus Delphine Colard.

×
Subiecte în articol: Delphine Colard be EU ajutor inundatii
Citește mai multe din Uniunea Europeană
» Vezi toate știrile din Uniunea Europeană
Cele mai noi știri
Parteneri
x close