Antena 3 CNN Be EU Europarlamentar german: România este în categoria țărilor mai puțin dezvoltate, așa încât va primi mai mulți bani de la Uniunea Europeană

Europarlamentar german: România este în categoria țărilor mai puțin dezvoltate, așa încât va primi mai mulți bani de la Uniunea Europeană

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 10:14 07 Aug 2021 Modificat la 10:14 07 Aug 2021
Constanze Krehl
Sursa foto: Antena 3

"De la începutul lui iulie, în fiecare țară, fiecare stat membru, se pot folosi acești bani. Avem aproximativ 330 de miliarde de euro, pentru întreagă Uniune Europeană, pentru următorii 7 ani, plus Fondul pentru o Tranziție Justă, plus fodurile React-EU și România va participa în toate aceste programe.", a precizat europarlamentarul.

"Dacă lucrați acum la programele operaționale regionale trebuie să știți, că, de la începutul acestui an, puteți să trimiteți proiecte și prioritatea este să îndepliniți toate criteriile, sar sunt sigură că România este foarte bine pregătită.

Noi am insistat că toate regiunile să participe la politică europeană de coeziune. Cred că este necesar că nimeni să nu fie lăsat pe dinafară. Avem niște indicatori și în funcție de aceștia se pot primi mai mulți sau mai puțini bani.", a mai explicat Constanze Krehl.

"România este în categoria țărilor mai puțîn dezvoltate, așa încât voi veți primi mai mulți bani decât Germania, de pildă"

"Este necesar că fiecare cetățean din UE să vadă că Uniunea Europeană se preocupă de problemele lor și caută soluții.

România este o țară care poate folosi banii pentru toate prioritățile pe care le are: infrastructură, pentru susținerea întreprinderilor, universităților, laboratoarelor științifice. Dar pe de altă parte, dimensiunea socială este foarte importantă: lupta contra  șomajului, sărăciei. Este nevoie de ambele părți. Dezvoltarea ecoomica și dezvoltarea socială.

Ceea ce este important este faptul că trebuie să urmăm recomandările pactului Green Deal. Trebuie folosite 30% din fonduri pentru a îndeplinii criteriile green Deal și aici chiar sunt mulți bani care se dau pentru a îndeplini criteriile neutralității climatice până în 2050.

Cred că ați pus accentul pe știință și cercetare, pe dezvoltarea de noi tehnologii, în cooperare cu marile companii din Europa. Și cred că această este o rețeta care poate fi de mare ajutor. Pe de altă parte, trebuie să dezvoltați infrastructură, ceea ce și faceți. Nu știu dacă vreți că totul să fie mai verde, sustenabil, sper că veți face asta. Această este calea de a avea o economie sustenabilă și de a îndeplini, după câțiva ani, criteriile pentru neutralitate climatică.

Se pot folosi fondurile regionale pentru o mai bună comunicare digitală, dar și programele Next Generation EU. Sunt 750 de miliarde de euro pentru statele membre. Și avem Green Deal pe de o parte și digitalizarea pe de altă parte."

 

×
x close