Antena 3 CNN Be EU REPowerEU, programul care ajută la reducerea dependenței de gazul rusesc. Dragoș Pîslaru: ”Prin investiții, oamenii vor plăti mai puțin”

REPowerEU, programul care ajută la reducerea dependenței de gazul rusesc. Dragoș Pîslaru: ”Prin investiții, oamenii vor plăti mai puțin”

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a vorbit, în cadrul emisiunii Be Eu de la Antena 3 CNN, despre programul REPowerEU, prin care țările membre UE vor încerca să reducă dependența de gazul rusesc.

repowereu reducere dependenta gaz rusesc dragos pislaru
REPowerEU, programul care ajută la reducerea dependenței de gazul rusesc. Dragoș Pîslaru: ”Prin investiții, oamenii vor plăti mai puțin” Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    31 Dec 2022   •   11:16

REPowerEU a plecat în luna mai ca o inițiativă de decuplare a Europei de dependența, în special față de gazul rusesc. Dependența energetică față de Rusia.

Ce este important de înțeles e că, pe măsură ce s-a avansat spre toamnă-iarnă, având în vedere faptul că în același timp am avut această inflație care a crescut în mai toate statele membre Uniunii Europene, impactul social al acestei crize energetice a devenit din ce în ce mai evident.

De data aceasta a fost ideea de a adăuga, pe lângă componenta de infrastructură, terminale pentru gaz lichefiat sau conducte alternative sau interconectări, să avem o componentă dedicată gospodăriilor vulnerabile și a între micilor antreprenori.

Din punctul acesta de vedere, cel mai simplu mod de a-ți asigura independența energetică față de Rusia este pur și simplu să asiguri independența energetică a oamenilor în viața lor casnică sau profesională.

REPowerEU ce vrea este să investească sau să le dea posibilitate oamenilor să investească în a-și diminua factura și a fi independenți, inclusiv de propriul stat sau de distribuitorii de energie.

La nivel european vom discuta acum de un cadru de implementare și, evident, foarte important, o sumă de bani pe care Uniunea Europeană o pune la dispoziția statelor membre”, a declarat europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

×
Subiecte în articol: REPowerEU dragos pislaru be EU
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close