Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Jaume Duch, a vorbit sâmbătă, în exclusivitate la emisiunea Be EU, de la Antena 3, despre modul în care acestea vor fi implementate în viitorul apropiat.
Respectivele programe au fost gândite în urmă cu 2-3 ani, însă acum acestea trebuie adaptate la situaţia post-COVID, în care unele economii sunt mai fragile decât erau în anii anteriori.
"Desigur, am vorbit despre starea Uniunii şi Afganistan, dar, desigur, mai sunt şi alte priorităţi.
Una dintre ele este ceea ce Comisia a numit "Fit for 55", ceea ce se referă la toată legislaţia care trebuie adoptată în următoarele luni şi ani, pentru a respecta promisiunea de a reduce nivelul emisiilor de CO2, al poluării în Uniunea europeană, pentru că, aşa cum ştiţi, am făcut nişte promisiuni, nu doar faţă de noi, ci şi faţă de restul lumii şi trebuie să le respectăm.
Acesta va fi un subiect important în luna care vine.
Apoi, este destul de clar că trebuie să facem faţă consecinţelor COVID nu doar din punct de vedere economic, dar şi social. Am văzut în Parlamentul European dorinţa de a dezvolta politici sociale.
Uniunea Europeană nu se poate rezuma doar la economie, la bani, la piaţa internă, ci trebuie să se preocupe şi de oameni, de indivizi, de fiinţele umane, de aceea trebuie să creştem elementele sociale ale politicilor noastre, ca să fim siguri că putem să apărăm modelul european, care nu este cel american, cel chinezesc sau cel australian.
Modelul european este unul unic, bazar pe piaţa socio-economică şi noi trebuie să le apărăm pe ambele: şi cea economică, şi cea socială", a spus purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.