„România a alocat de 2 ori mai puțini bani pentru educație din PNRR decât celelalte state europene care au alocat în medie circa 25%, conform datelor puse la dispoziție de Comisia Europeană. Dacă asta înseamnă România Educată, atunci din nefericire vom rămâne în continuare la coada clasamentului. La fel ca alocare din PIB pentru educație, România este pe ultimele locuri la alocarea din PNRR pentru educație”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD.
Victor Negrescu reamintește că, în varianta PNL a planului, publicată la finalul anului trecut, se alocau doar 3,18% pentru educație.
„Doar după ce amendamentul meu pentru alocarea a minim 10% pentru educație a trecut de Parlamentul European și după insistențele noastre, guvernanții s-au gândit să crească suma. Din păcate, guvernanții l-au păcălit și pe Klaus Iohannis, făcându-l să creadă că alocarea din PNRR ar fi realizată la inițiativa lor”, a mai scris Negrescu.
Europarlamentarul mai susține că la fel se întâmplă și în alte domenii: „statele membre au alocat în medie circa 25% pentru sănătate, de 3 ori mai mult decât au alocat guvernanții din PNRR, 5% pentru construcții sociale, nimic în România, 14% pentru competențe sau 8% pentru protecție socială”.