''Trebuie să spun că era de aşteptat că 2020 să fie un an greu chiar şi în condiţii de normalitate, pentru că era anul în care se negocia bugetul UE pentru următorii şapte ani şi discuţiile despre buget sunt mereu dificile.
A fost, de asemenea, ultimul an în care se să negociem cu Marea Britanie, cu Regatul Unit, în legătură cu Brexitul şi a fost de asemenea anul în care trebuia să pregătim multe acte legislative legate de lupta contra schimbărilor de climă, precum şi de proiectul de digitalizare a Europei.
Dar, desigur, lucrurile au fost mai complicate decât am crezut, din cauza pandemiei de COVID-19.
COVID-19 a fost o tragedie pentru mulți oameni, dar și ceva care a avut consecințe pentru economia statelor membre, pentru economiile familiilor...Și mai sunt și consecințele sociale. Dar trebuie să spun că 2020 este și anul în care, din nou, Uniunea Europeană a arătat că este utilă, că este eficientă, că poate să ajute cu adevărat cetățenii și statele membre să facă față consecințelor unei asemenea crize.
Președintele Parlamentului, David Sassoli a spus, în martie, că democrația nu poate să învinsă de un virus, de COVID-19 și că, în momentul de criză, când avem probleme, democrațiile și parlamentele sunt mai importante ca oricând.
Deci, pentru noi a fost o misiune, nu doar să protejăm membrii, personalul Parlamentului prin telemuncă, ci să punem în mișcare un mod digital, hibrid de a organiza munca Parlamentului, munca membrilor Parlamentului, planurile, lucrul pe Comisii, întâlnirile pe grupuri, toate activitățile necesare pentru ca Parlamentul să funcționeze'', a spus Jaume Duch, putătorul de cuvânt al Parlamentului European.
Interviul integral îl urmăriţi în materialul video de mai sus.