Totodată, eurodeputații au reușit să asigure fonduri suplimentare în valoare de 1,7 miliarde EUR în etapele finale ale negocierilor cu Consiliul.
Programul Erasmus+ va avea parte de o finanțare de peste 28 de miliarde de euro, bani proveniți din mai multe surse, comparativ cu cei 14,7 miliarde de euro, ce erau alocați în programul trecut.
"Erasmus+ este unul dintre programele Uniunii Europene ce dispune de o finanțare majorată în mod substanțial. El include multe schimbări și îmbunătățiri importante pentru a consolida și mai mult sentimentul european de apartenență și pentru a le oferi europenilor șanse mai bune de găsire a unui loc de muncă", a spus raportorul Milan Zver (PPE, Slovenia).
"Parlamentul va monitoriza îndeaproape modul în care este implementat programul Erasmus+. Dorim să ne asigurăm că devine mai favorabil incluziunii și că oferă șanse cât mai multor oameni", a adăugat acesta.
Cu ce va fi diferit noul program Erasmus+
Noul program Erasmus+ va extinde până la șase luni perioada pe care participanții la proiecte de educație pentru adulți o pot petrece în altă țară din blocul comunitar.
În noua varianta a programului, participanții ar urma să ajutați să se adapteze mai ușor la schimbările produse de tranziția verde și cea digitală, precum și după pandemia Covid-19, după cum se precizează într-un comunicat.
Mai mult decât atât, Parlamentul European afirmă că Erasmus+ va fi mai ușor de administrat. Va exista mai puțină birocrație pentru persoanele care se înscriu și vor fi implementate scheme de finanțare pentru organizațiile mici, precum organizații studențești sau organizații sportive.