Antena 3 CNN Be EU Noile măsuri europene pentru Protecţia Consumatorului. Interviu cu Andrey Kovatchev, membru al Parlamentului European

Noile măsuri europene pentru Protecţia Consumatorului. Interviu cu Andrey Kovatchev, membru al Parlamentului European

Andrey Kovatchev, membru al Parlamentului European, a fost invitatul Sabinei Iosub, în cadul emisiunii Be EU, unde a vorbit despre ce înseamnă Protecţia Consumatorului, atât la nivel european, cât şi în statele membre.

andrey kovatchev interviu
Cum este protejat consumatorul la nivel european. Interviu cu Andrey Kovatchev, membru al Parlamentului European Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2022   •   10:29

Andrey Kovatchev a fost prezent în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles, unde a vorbit cu Sabina Iosub, despre noile măsuri europene pentru Protecţia Consumatorului.

Sabina Iosub: Cum este aceasta implementată şi care sunt noile discuţii şi decizii?

Andrey Kovatchev: "Este foarte simplu. Dacă avem un produs cu acelaşi nume şi cu aceeaşi marcă, acesta trebuie să aibă aceeaşi calitate în toate statele. Nu putem accepta ca acesta să aibă calitate diferită sau, dacă este un produs alimentar, să aibă alt gust sau altă calitate în diferitele state membre. Aceasta este abordarea pe care o avem aici, în Parlamentul European şi am avut decizii şi rezoluţii pe această temă la nivel european, dar şi la nivelul protecţiei consumatorului pe plan naţional. Organizaţiile de protecţie a consumatorului trebuie să se asigure că producătorii îi oferă aceeaşi calitate în toate statele membre. Să vândă produse de aceeaşi calitate"

Sabina Iosub: Este ceea ce noi am numi "dublu standard" şi ştim că Europa de est este o piaţă pentru produse de o calitate scăzută, dar cu preţuri mai mari în unele cazuri. Cum putem aborda această problemă?

Andrey Kovatchev: "Am cerut Centrului de Analiză al Comisiei Europene să realizeze, în fiecare an studii legate de diferite produse care au aceeaşi denumire şi acelaşi producător, care sunt comercializate în state diferite, pentru a vedea dacă chiar este o diferenţă de calitate sau, dacă este un produs alimentar, dacă diferă gustul. Rezultatul celui mai recent studiu a fost că circa 50% dintre produse au aceeaşi calitate şi conţin aceleaşi ingrediente dar sunt şi unele diferenţe. Unii producători explică asta prin comportamentul sau gusturile unor populaţii diferite în statele membre. Unora dintre oameni le plac mai dulci, alţii nu le vor aşa de dulci. Este o mare responsabilitate şi a organizaţiilor naţionale pentru protecţia consumatorului. Acestea trebuie să monitorizeze şi să tragă un semnal de alarmă, dacă este cazul să intervină autoritatea naţională sau cea europeană",  a spus Andrey Kovatche, membru al Parlamentului European.

Interviul integral, în materialul video de mai sus.

 

×
Subiecte în articol: Andrey Kovatchev be EU
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close