Antena 3 CNN Be EU Marcel Kolaja, europarlamentar: "Un student român poate să dea acum examen la o universitate din Paris, online | Mulţi tineri nu ştiu ce înseamnă UE"

Marcel Kolaja, europarlamentar: "Un student român poate să dea acum examen la o universitate din Paris, online | Mulţi tineri nu ştiu ce înseamnă UE"

Actualul Parlament European a schimbat perspectiva tinerilor absolvenţi pentru piaţa muncii. Au fost deshise mai multe oportunităţi pentru aceştia, indiferent de ţara de unde provin. 

de Georgiana Adam    |    18 Mai 2024   •   10:07

De exemplu, diplomele obţinute pentru diverse profesii în România sunt echivalate, iar cei care le deţin îşi pot găsi de lucru în orice stat din spaţiul european. 

"Cred că este un mare avantaj pentru un student român să dea un examen la o universitate din Paris online, pentru că nu trebuie să călătorească, ceea ce este scump. Iar acest lucru este extrem de important, mai ales pentru cei care vin din familii care nu sunt bogate. 

Și cred că toată lumea ar trebui să aibă un nivel egal de accesibilitate a educației. Și acesta este un lucru bun. 

Pe de altă parte, trebuie să vedem și riscurile. Iar acesta este un aspect la care am lucrat în Parlament", a spus Marcel Kolaja, europarlamentar, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

De asemenea, Parlamentul European a adăugat mai mulţi bani şi la programul de burse.

În acelaşi timp, europarlamentarul spune că mulţi tineri nu ştiu ce înseamnă Uniunea Europeană şi asta poate fi şi din cauza faptului că mare parte din ei s-au născut după ce ţările noastre au aderat la Uniune.

×
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close