Antena 3 CNN Be EU "E o industrie de viitor uriașă. Trebuie să fim capabili să folosim această oportunitate". Domeniul în care se pot crea noi locuri de muncă în UE

"E o industrie de viitor uriașă. Trebuie să fim capabili să folosim această oportunitate". Domeniul în care se pot crea noi locuri de muncă în UE

Trecerea la industria verde şi la locuri de muncă ecologice se dovedeşte a fi greu de implementat în Uniunea Europeană. 

nicu stefanuta antena 3 cnn
"E o industrie de viitor uriașă. Trebuie să fim capabili să folosim această oportunitate". Domeniul în care se pot crea noi locuri de muncă în UE Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2024   •   11:46

Se întâmplă acest lucru pentru că politicienii care susţin demersul se lovesc de mentalitatea oamenilor. 

În plus, mulţi dintre ei nu au primit suficiente informaţii ca să înţeleagă de ce investiţia într-un viitor mai curat este necesară. 

Acest lucru îi face pe unii să pice în plasa partidelor extremiste, care au demonizat orice acţiune de reducere a poluării. 

"Cred că am învățat, de asemenea, că poate fi ceva destul de controversat dacă forțezi prea mult cetățenii într-o anumită direcție. 

Și cred că putem merge puțin mai mult pe o abordare stimulativă, spunând că, dacă oamenii merg în această direcție, poate vor obține reduceri de taxe.

Cred că este clar, de asemenea, că accelerarea procesului de autorizare a surselor regenerabile de energie este un factor-cheie pentru a face tranziția ecologică și rapidă", a spus Damian Boeselager, deputat în Parlamentul European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Întrebat cum putem face acest lucru, pentru că este vorba şi de o schimbare de mentalitate, ceea ce foarte dificil de realizat, politicianul a venit cu "mesaj inteligent".

"Cum spunea președintele Biden, când aud de schimbările climatice, aud de locuri de muncă. Cred că este un mesaj inteligent. 

Există o industrie de viitor uriașă. 

Trebuie să fim capabili să folosim această oportunitate, potențialul uriaș pe care îl avem pentru această industrie, trebuie să ne asigurăm că funcționează la nivel regional, pentru că în unele ţări poate că locurile de muncă poluante vor fi doar în anumite regiuni, iar noi trebuie să ne asigurăm că există și alternative de locuri de muncă ecologice acolo", a completat Damian Boeselager.

"Și acum nu vreau să înțelegem prin educație că sunt oameni de educație și oameni needucați. 

Eu cred că politicienii trebuie să vorbească un pic cu oamenii și să le zică ce se întâmplă și de ce. 

Pentru că dacă nu, câștigă povestea aceea falsă care îi sperie pe oameni că totul e rău, că totul se duce de râpă și oamenii atunci cad în brațele partidelor de extremă, știți foarte bine povestea asta.

Așa că eu cred că trebuie să fim un pic mai deschiși cu oamenii și să le spunem exact tot ceea ce îi doare pe ei", a spus şi Nicu Ştefănuţă, europarlamentar.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close