Antena 3 CNN Be EU Gheorghe Falcă: "Trebuie să gândim o politică de turism pentru România. Am avut un regres puternic şi încercăm să recuperăm"

Gheorghe Falcă: "Trebuie să gândim o politică de turism pentru România. Am avut un regres puternic şi încercăm să recuperăm"

Este nevoie de mai mulţi bani pentru promovarea turismului, atât în UE, dar şi în ţara noastră. În plus, România mai are nevoie de infrastructură de transport, spun europarlamentarii.

gheorghe falca antena 3 cnn
Gheorghe Falcă: "Trebuie să gândim o politică de turism pentru România. Am avut un regres puternic şi încercăm să recuperăm"
de Milena Niță    |    01 Iun 2024   •   10:53

Uniunea Europeană ar trebui să investească mai mult în promovarea turismului, mai ales în condiţiile în care unele destinaţii celebre, precum Spania sau Grecia, încearcă să limiteze numărul vizitatorilor prin diverse taxe sau politici. 

Este şansa, astfel, pentru trimiterea turiştilor în zone la fel de frumoase, dar mai puţin cunoscute. Ar putea fi şi cazul României.

"Acum lucrez la bugetul pe 2025 al UE pe transporturi şi turism, şi ne interesează să vedem chiar la nivel european poziţia aceasta pe turism.

Din cauza pandemiei, am avut un regres destul de puternic şi încercăm să recuperăm.

Dar atunci când te gândeşti la turism trebuie să vezi conectarea, ce înseamnă îmbunătăţirea infrastructurii de transport, mobilitatea, toate au legătură cu turismul.

Şi am fost interesat pentru România să câştigăm cât mai mulţi bani pentru infrastructura de transport rutieră şi pe calea ferată, bani pe care noi îi avem azi în PNRR, dar în acelaşi timp trebuie să gândeşti o politică naţională de turism.

În plus, turismul în mediul rural creează locuri de muncă, aduce bunăstarea acelei comunităţi", a spus Gheorghe Falcă, europarlamentar PPE, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

"Brandul Bucovina este mai puternic decât să spunem brandul național. Cu multe orașe, evident capitala, Timișoara, Cluj. La fel, trebuie să gândim ceea ce înseamnă intervenția de turism, în litoralul românesc, în Delta Dunării.

Dar şi conectarea în special pe zona de aviație, pentru că omul care face turism vrea să ajungă rapid în zona respectivă.

Conectarea este foarte importantă. De aceea mă bucur că la Tulcea, aeroportul prinde viață și sperăm să conectăm cât mai multe zbori cu Delta Dunării pentru a aduce turiștii.

Dar România trebuie să şi continue politica pentru ceea ce înseamnă perioada de iarnă: gondole, pârtii de schi", a continuat Falcă.

×
Subiecte în articol: be EU gheorghe falca turism România
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Instanța a decis: Andrew și Tristan Tate sunt liberi să părăsească România
x close