Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarii Gheorghe Falcă şi Daniel Buda, LIVE la Be EU cu Sabina Iosub

Europarlamentarii Gheorghe Falcă şi Daniel Buda, LIVE la Be EU cu Sabina Iosub

Alin Tarnovschi
2 minute de citit Publicat la 10:08 14 Dec 2021 Modificat la 15:56 14 Dec 2021
europarlamentari daniel buda gheorghe falca
Europarlamentarii Gheorghe Falcă şi Daniel Buda, LIVE la Be EU cu Sabina Iosub Sursa foto: Facebook | Daniel Buda / Gheorghe Falca

Cei doi europarlamentari, Gheorghe Falcă şi Daniel Buda, vor fi invitaţi în cadrul unor transimisiuni LIVE pe pagina de Facebook a emisiunii Be EU.

Începând cu ora 15.00, Sabina Iosub îl va avea ca invitat pe europarlamentarul Gheorghe Falcă, care va discuta despre salariul minim european.

Salariu egal pentru muncă egală. Acesta este principiul de la care pornește Comisia Europeană în stabilirea unui salariu minim european. S-a făcut deja primul pas - Comisia a propus o directivă a Uniunii Europene pentru a se asigura că lucrătorii din Uniune sunt protejați prin existența unor salarii minime adecvate care să le permită un trai decent peste tot unde muncesc.

Gheorghe Falcă: "Creşterea de 100 de euro ar fi o creştere bună"

"România este pe locul 3 în ceea ce înseamnă salariul minim european. Noi propunem un procent de 50%. Ar fi un calcul cu 100 de euro în plus şi este posibil să se aplice în 2023. Angajatorul trebuie să investească în digitalizare pentru a rezista pe piaţă, iar statul român are la dispoziţie aceşti bani.

Creşterea de 100 de euro ar fi o creştere bună. Este un nivel minim de decenţă pe care orice cetăţean ar trebui să îl primească. Trebuie să sprijinim cetăţeanii vulnerabili. Din 2025 până în 2023 acest mecanism va fi activat.

Salariul minim european - europarlamentarul Gheorghe Falca are toate detaliile

Publicată de Be EU pe Marţi, 14 decembrie 2021

De exemplu, oamenii din Valea Jiului. Minele se vor închide până în 2030. Vom rămâne cu o singură mină, iar acei oameni vor fi sprijiniţi.

România va avea o nouă lege a salarizării unice şi o nouă legea a pensiilor. În anul 2030 trebuie să reducem dioxidul de carbon cu 55%. România cunoaşte foarte bine acest lucru. Bucureştiul va primi bani pentru a cumpăra 100 de tramvaie. Marile oraşe vor primi bani pentru reducerea dixodidului de carbon. Bucureştiul este în top al nivelului de poluare. Noi în anul 1990 poluam foarte mult. Industria era foarte poluantă. Pierzând acea industrie, noi am făcut atunci reducerea de consumatori poluanţi

În primul an al pandemiei au fost foarte multe petiţii, iar ca om politic am învăţat foarte multe. Am acumulat informaţii despre zona despre deşeuri, despre dreptul cetăţenilor la muncă. Eu vin în Parlamentul European după o experienţă de 19 ani în Administraţie. Am intrat în contact cu foarte multe domenii", a declarat Gheorghe Falcă la Antena 3.

Vine criza alimentara? Se mai dau subventiile pentru fermierii romani? Ce alte alte intrebati i-ati adresa europarlamentarului Daniel Buda?

Publicată de Be EU pe Marţi, 14 decembrie 2021

Daniel Buda: "Avem tot ce ne trebuie ca să nu murim de foame"

"Avem o sacrificare a animaleleor la cote alarmante şi trebuie să avem grijă de securitatea alimentară. La nivel naţional ar trebui să avem o abordare serioasă. Sunt 21 de miliarde de euro care vor veni pentru dezvoltarea sectorului agricol. Trebuie să vedem care sunt verigile slabe. 

Este o chestiune serioasă şi sunt convins că actualul ministru va avea această capacitate de a găsi soluţii. Risipa alimentară este uriaşă. Au fost nişte schimbări la nivel global. Suntem mari exportatori, dar şi importatori. Nu am ştiut să ne gospodărim.

Am avut o pestă porcină pe care am gestionat-o greşit. Acum avem bani şi tot ce ne trebuie ca să nu murim de foame. Avem posibilitatea de a dezvolta sistemul de irigaţii. Noi avem o problemă. Ne blocăm.

Sunt miliarde de euro care sunt daţi în PNRR pentru reîmpădurire. Trebuie să finalizăm acest plan strategic în Agricultură, iar planurile trebuie să le facem cu fermierii", a declarat Daniel Buda.

×
x close