Antena 3 CNN Externe Doi români vor coordona comisiile de industrii și afaceri europene din Parlamentul European

Doi români vor coordona comisiile de industrii și afaceri europene din Parlamentul European

parlamentul european
Ședință la Parlamentul European din Bruxelles. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2024   •   11:42

În plenul Parlamentului European de vineri, de la Strasbourg, au fost anunțați membrii comisiilor precum și coordonatorii acestor comisii din PE. Coordonatorii politici sunt cei care decid abordarea dosarelor care intră în dezbaterea comisiilor și sunt deciși în baza negocierilor, prin vot în interiorul grupului politic.

Astfel, la Comisia ITRE (Industrii și Energie) coodronator este europarlamentarul PSD Dan Nica, din partea grupului S&D. 

La Comisia AFCO (Afaceri Europene) este europarlamentarul UDMR Lorant Vincze, din partea grupului PPE.

Toate comisiile își vor organiza reuniunile constitutive marți, 23 iulie, când își vor alege președinții și vicepreședinții.

Coordonatorii politici colaborează cu diverse părți interesate, inclusiv Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, reprezentanți ai regiunilor și alte organizații relevante, pentru a asigura că interesele grupului politic sunt bine reprezentate pe parcursul întregului proces legislativ.

Conform Regulamentului de procedură al Parlamentului, componența comisiilor sale (inclusiv a subcomisiilor) ar trebui să reflecte, pe cât posibil, componența Parlamentului în ansamblu.

Lista completă cu componența comisiilor poate fi consultată AICI.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close