Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Delphine Colard, despre prioritățile noului Parlament European: „Avem problema energetică”

Delphine Colard, despre prioritățile noului Parlament European: „Avem problema energetică”

delphine colard
Delphine Colard susține că prioritatea zero a Parlamentului European este sprijinul acordat Ucrainei / sursă foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    28 Sep 2024   •   12:42

Delphine Colard, purtătorul de cuvânt interimar al Parlamentului European, a vorbit în cadrul rubricii Be EU despre prioritățile noului Parlament.

Potrivit acesteia, dosarele care nu au putut fi finalizate în mandatul anterior vor fi revizuite de membrii noului Parlament European.

De asemenea, prioritatea zero este sprijinul acordat Ucrainei.

„Primul lucru ar fi începerea activității, să ne asigurăm că avem un Colegiu al comisarilor europeni. Asta poate deschide calea pentru noile propuneri legislative. Asta este ceea ce se întâmplă acum cu procesul de audieri de confirmare, proces care va începe doar atunci când Parlamentul va primi toată documentația necesară, informațiile, scrisorile de numire de la Comisie, iar acest lucru va permite comisiilor să înceapă activitatea. 

Citește și

Și, bineînțeles, vom relua activitatea care a fost începută în mandatul anterior. Deci dosarele care nu au putut fi finalizate vor fi revizuite de acest nou Parlament. Acestea ar fi lucrurile neterminate. Noii parlamentari vor analiza aceste lucruri neterminate și vor vedea ce dosare aleg să meargă mai departe în comisii și ce dosare ar trebui revizuite de Comisie.

Deci, cam aceasta ar fi procedura acum. În ceea ce privește prioritățile, ați auzit în plen deja în iulie, prima rezoluție a fost despre sprijinul acordat Ucrainei. Aceasta a fost o prioritate și a fost prima rezoluție adoptată în acest mandat. Sprijinul va continua. Dar, desigur, dacă vedeți ordinea de zi a acestei săptămâni, vă dați seama care sunt prioritățile membrilor care au fost aleși. Avem discuțiile privind competitivitatea, prin dezbaterile cu Mario Draghi, care tocmai a prezentat un raport.

Avem problema energetică. De asemenea, relațiile externe, avem situația climatică, cu inundațiile din Europa Centrală și de Est și consecințele pentru populație. Deci multe dintre lucrurile care se întâmplă în lume au un impact direct asupra agendei Parlamentului”, a declarat Delphine Colard, purtătorul de cuvânt interimar al Parlamentului European, în cadrul rubricii Be EU.

×
Citește mai multe din Uniunea Europeană
» Vezi toate știrile din Uniunea Europeană
Cele mai noi știri
Parteneri
x close